GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και άλλα τινά / ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ η πρόταση για λουκέτο σε όλες τις Δημοτικές Αστυνομίες της χώρας και η μετάταξη των υπαλλήλων στην ΕΛ.ΑΣ. Οι αντιδράσεις ξεκ...

ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ η πρόταση για λουκέτο σε όλες τις Δημοτικές Αστυνομίες της χώρας και η μετάταξη των υπαλλήλων στην ΕΛ.ΑΣ. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν αρχικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με όλους τους δήμους της χώρας να κατεβάζουν ρολά το πρωί της Δευτέρας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ δεν έλειψαν ακόμη και οι χειροδικίες… προς το παρόν στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζονται ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μετάταξη των υπαλλήλων, καθώς πρόκειται για πολιτικό προσωπικό.  

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση ωστόσο υπάρχει και η άποψη της απέναντι πλευράς του τραπεζίου, σύμφωνα με την οποία η Δημοτική Αστυνομία λειτουργούσε πολλές φορές και ως μέσο πολιτικής επιρροής από πλευράς των τοπικών αρχόντων, που “έκαναν τα στραβά μάτια” σε περιπτώσεις παρανομιών, ή έστω μη απόλυτα σύννομων δράσεων από πλευράς επιχειρηματιών, μη προχωρώντας στην επιβολή προστίμων και στη βεβαίωση παραβάσεων, κάτι φυσικά που δημιουργούσε αθέμιτο ανταγωνισμό, παράπονα και γκρίνιες, ενώ διαχώριζε τους πολίτες σε δικά μας παιδία και παιδία του γείτονα!  

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ή σε κάποιο απολυταρχικό καθεστώς δεν συμβαίνουν τα όσα κωμικοτραγικά λαμβάνουν χώρα κάθε βράδυ στους παραλιακούς οικισμούς της περιοχής. Οι κάτοικοι κλειδώνονται στα σπίτια, κλείνουν φώτα και προσεύχονται να βγουν ζωντανοί από την επιδρομή των κουνουπιών, με τις σκνίπες να έχουν μετατραπεί στον μεγάλο τους εφιάλτη. Αυτή είναι η εικόνα των παραλιακών οικισμών του Νομού, ενώ ακούγοντας κανείς τους κατοίκους να εξιστορούν με τρόμο την καθημερινή τους μάχη με τα κουνούπια, έρχεται στο νου η γνωστή καραμέλα περί προώθησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Γιατί άντε και ήρθε ο τουρίστας, άντε και βρήκε τρόπο να φτάσει σε μια από τις παραλίες, άντε και του άρεσε εκεί… μόλις πέσει το σούρουπο θα τρέχει σαν τον Βέγγο ενώ αμφίβολο το εάν θα ξανασκεφτεί ποτέ να έρθει έστω και περαστικός από τα μέρη μας. Εκτός και αν όταν οι διοργανωτές και οι εμπνευστές τουριστικών συνεδρίων έκαναν λόγο για μιλιούνια τουριστών εννοούσαν τα κουνούπια και τις παρέες τους… 

ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ την πληρώνουν τα βατράχια λέει ο λαός, και φαίνεται πως η εν λόγω παροιμία έχει εφαρμογή σ’ αυτή την περίπτωση. Στην πολιτική κοκορομαχία συμπολίτευσης αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ επιρρίπτουν την ευθύνη της δραματικής καθυστέρησης των ψεκασμών και φέτος, οι κάτοικοι της περιοχής. Ένα είναι ωστόσο το σίγουρο. Με τη δημόσια υγεία δεν μπορεί να παίζει κανείς, ενώ σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε ενδεχομένως οι ελεγκτικές αρχές να επιδείξουν περισσότερη ευαισθησία, να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και φυσικά να τους αποδοθούν ευθύνες. 

ΤΕΛΕΙΩΜΟ δεν έχουν οι δυσάρεστες ειδήσεις στην περιοχή της Ξάνθης. Δύο αυτοκτονίες και μια δολοφονία φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά και έτσι με την ολοκλήρωση της πρώτης βδομάδας του Ιουλίου σημειώθηκε μια απόπειρα αυτοκτονίας, με την ανεργία να γονατίζει μια 44χρόνη που κατέφυγε στην κατανάλωση μεγάλης ποσότητας χαπιών. Το Facebook αποδείχθηκε σωτήριο, καθώς φίλος της 44χρόνης που μιλούσε μαζί της ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία που κατάφερε να σώσει την 44χρόνη. Η εξάπλωση τέτοιων περιστατικών γεννά ανησυχία, καθώς πηγάζουν από τη γενικότερη οικονομική κρίση και ψυχολογική πίεση που ταλανίζουν το σύνολο των πολιτών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια