GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και άλλα τινά / ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ σκουπιδαριό θυμίζει πλέον η πόλη της Ξάνθης. Στην κυριολεξία βρωμά η πόλη…. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς ιδιαίτερα τις μ...

ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ σκουπιδαριό θυμίζει πλέον η πόλη της Ξάνθης. Στην κυριολεξία βρωμά η πόλη…. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες είναι ανυπόφορη η βρώμα που αναφύεται από κάδους σκουπιδιών, που παραμένουν άπλυτοι, ή από χώρους που έχουν μετατραπεί σε εστίες μικροβίων και σκουπιδιών! Ευθύνες φυσικά φέρουν και οι ίδιοι οι πολίτες. Πρώτον γιατί ορισμένοι δεν προσέχουν που πετούν τα σκουπίδια τους και ορισμένοι δεν προσέχουν που πετούν την ψήφο τους! Προσοχή….

ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ένα κομμάτι πεζοδρομίου μόνο πεζοδρόμιο δεν θυμίζει. Καταρχήν δεν υπάρχει… στη θέση του υπάρχουν μόνο χώματα και πέτρες όπως καταγγέλλουν οι διερχόμενοι πολίτες. Ωστόσο τώρα που άνθισε η γη και τα χορτάρια έχουν την τιμητική τους μικροί μικροί θάμνοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου. Οι κάτοικοι αναγκάζονται είτε να διέρχονται στην κυριολεξία μέσα από τα χόρτα, ή να βγαίνουν στον δρόμο. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο παραπάνω συλλογισμός. 

ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ επιχειρηματίες, άνθρωποι αξιοπρεπείς, οικονομικά ευκατάστατοι και σήμερα τους βλέπεις να ψάχνουν στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί, και μάλιστα μισοφαγωμένο. Πραγματικά οι εικόνες που αντικρίζει κανείς κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους της πόλης συγκλονίζουν…. Αλήθεια πιο μεγαλόπνοο έργο θα εγκαινιάσουν αυτή την περίοδο οι πολιτικοί μας φωστήρες που και μόνο με τη, διακοσμητική τους, παρουσία φωτίζουν τις ζωές μας, προσφέροντας υποδομές ανάπτυξης, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και τονώνοντας το επιχειρείν! 

ΚΑΙ ΜΙΑΣ και μιλάμε για φωστήρες. Ένα μικρό μόνο σχόλιο για αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να εμπαίζουν με τη νοημοσύνη μας! Τι μια συνηγορεί κάποιος στο να πάρουν πόδι εργαζόμενοι, να μείνουν στον δρόμο και από τη μια μέρα στην άλλη να βρεθούν επί ξύλο κρεμάμενοι και από την άλλη λέει τους συμπονά. Συνάδει; Δεν συνάδει! 

ΣΚΟΤΑΔΙ καλύπτει έργα και δράσεις ορισμένων που καβάλησαν το καλάμι, όρισαν εαυτούς σημαντικές προσωπικότητες και με το μαχαίρι στο χέρι αναζητούσαν τα καρπούζια που με περισσή ευκολία προτίθετο να σφάξουν! Δε σφάξανε… ας βράσουν τώρα στο ζουμί τους! Κάποτε οι κυρίες της, φαινομενικά, καλής κοινωνίας για να δείξουν ότι συμμερίζονται τις φιλοζωικές ανησυχίες τριγυρνούσαν στα γκαλά με ένα σκυλάκι αγκαζέ…  επέστρεφαν βέβαια σπίτι, πετούσαν το σκυλί στο εργατικό προσωπικό και το διέταζαν να “πλύνει το κοπρόσκυλο”… ε κάπως έτσι λειτουργούν και ορισμένοι πολιτικοί αριστοκράτες που να εξυπηρετήσουν πολιτικές τους σκοπιμότητες σέρνουν δεξιά και αριστερά ότι θεωρούν χρήσιμο, και φυσικά πολιτικά αναλώσιμο, μόνο και μόνο για να φωτογραφίζεται μαζί τους και να επιβεβαιώνουν του λόγου τους το αναληθές, στην προκειμένη. Ελεεινό απλά… 

Δεν υπάρχουν σχόλια