GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και άλλα τινά / ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον παρακολούθησα τις δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στέλιου Μωραΐτη, μετά το πέρας της δημοσκοπι...

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον παρακολούθησα τις δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στέλιου Μωραΐτη, μετά το πέρας της δημοσκοπικής διαδικασίας στην οποία επιδόθηκε το Επιμελητήριο το περασμένο Σάββατο, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο πρόθεση του ΕΒΕΞ αποτελεί το να συνεχιστούν τέτοιου είδους δράσεις…. Με διάφορα ερωτήματα! 

Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση θα ήταν καλό, και στο πλαίσιο πάντα της ελευθερίας της έκφρασης και της δημοκρατίας (όπως επικαλέστηκε και ο ίδιος) να γίνει ένα εξίσου διαφωτιστικό γκάλοπ όπου θα κληθούν μέλη του ΕΒΕΞ αλλά και καταναλωτές να εκφράσουν την άποψή του για το εάν θα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν τα Επιμελητήρια και εάν θα πρέπει να παραμείνει υποχρεωτική η συμμετοχή των επαγγελματιών σε αυτά ή όχι. Καλό θα ήταν να ακουστεί και εκεί η ελεύθερη έκφραση των πολιτών… εκτός φυσικά εάν σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν άλλου τύπου αγκυλώσεις.

ΟΥΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ σχημάτιζαν οι καταναλωτές το πρωί της Δευτέρας έξω από το τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ξάνθη. Ίδια η εικόνα και έξω από την ΑΤΕ, όπου από νωρίς το πρωί αγρότες έπιαναν θέση στην ουρά περιμένοντας πως και πως την αποπληρωμή τους. Δυστυχώς τέτοιες εικόνες πλέον δεν προκαλούν καμία εντύπωση, καθώς αποτελούν ρουτίνα τόσο για τους ίδιους τους πολίτες όσο και για τους υπάλληλους που καλούνται να τους εξυπηρετήσουν. Το ζητούμενο είναι να αποφεύγονται οι διαπληκτισμοί, καθώς η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται σε δευτερόλεπτα, και φυσικά να μην θρηνούμε θύματα… δεν απέχουμε άλλωστε και πολύ από τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου σε αντίστοιχες περιπτώσεις καταγράφονται λιποθυμίες, καρδιακές αρρυθμίες και άλλα παρόμοια περιστατικά! 

ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ θα λάβουν πίσω τα λεφτά τους… τάδε έφη ο ίδιος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την περασμένη εβδομάδα μέσα στη Βουλή! Φυσικά ούτε λόγος για τις ευθύνες, εάν θα συγκεκριμενοποιηθούν και φυσικά εάν θα αποδοθούν, στις κατά τόπους ΕΑΣ που παρά τις ρητές εντολές του ΥΠΑΑΤ να υποβάλουν τις δηλώσεις δωρεάν, αυτές τον… χαβά τους! Άραγε τα χρήματα αυτά θα ζητηθούν πίσω από τις ΕΑΣ από το ίδιο το Υπουργείο;

Δεν υπάρχουν σχόλια