GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Χρωστούν της Μιχαλούς” σε εφορία και ΙΚΑ οι Ξανθιώτες επιχειρηματίες!

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συλλήψεις επιχειρηματιών ή πρώην επιχειρηματιών στην πόλη της Ξάνθης για ...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συλλήψεις επιχειρηματιών ή πρώην επιχειρηματιών στην πόλη της Ξάνθης για οφειλές σε Φ.Π.Α. και ασφαλιστικές εισφορές, καταδεικνύοντας με τον πλέον παραστατικό τρόπο την δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ίδιοι. 

Τα χρέη που ξεκινούν από μερικές χιλιάδες ευρώ αγγίζουν ακόμη και το εκατομμύριο, κατά μεμονωμένες περιπτώσεις (κυρίως εργολάβοι), με το σύνολο των χρεών να προέρχεται από δραστηριότητες που έλαβαν χώρα την τελευταία τριετία. Όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένως και στο παρελθόν από τους εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμο της περιοχής, η τοπική αγορά στενάζει με αποτέλεσμα το σύνολο των επιχειρήσεων που καταφέρνουν να παραμείνουν εν λειτουργία να παρουσιάζουν χρέη χιλιάδων ευρώ τόσο σε Φ.Π.Α. όσο και σε ασφαλιστικές εισφορές. 

Αναζητώντας τρόπο να προχωρήσουν στην εξόφληση των χρεών τους πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν λύσεις σε ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, αφού πρώτα ωστόσο λάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια με τα βαρβάτα χρέη. Και σε αυτήν ωστόσο την περίπτωση δεν είναι λίγοι αυτοί που παρουσιάζονται ασυνεπείς, δεδομένης και της κατακόρυφης πτώσης των εσόδων τους ως απορία της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. 

Βροχή οι συλλήψεις για χρέη! 
Μόλις πριν από λίγες ημέρες ένας 74χρόνος πρόεδρος επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Ξάνθη συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ. Πρόκειται για χρέη μόνο του 2011 τα οποία ανέρχονται σε 277.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης. 

Το ύψος των οφειλών είναι σίγουρα συνάρτηση του κύκλου εργασιών μιας επιχείρησης και δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ότι πέραν της οικονομικής δυστοκίας, ορισμένοι λειτουργούν και ως “μπαταχτσήδες” επιλέγοντας να μην καταβάλουν τα προβλεπόμενα στο Ελληνικό δημόσιο. 

«Είμαι στα πρόθυρα να με συλλάβουν και εμένα» αναφέρει ο Β.Ε., ιδιοκτήτης μικρομεσαίας επιχείρησης στην Ξάνθη εξηγώντας πως «χρωστάω πάνω από 10.000 ευρώ στην εφορία από ΦΠΑ που ενώ δεν έχω ακόμη εισπράξει εγώ πρέπει να καταβάλω». Στην ίδια μοίρα και η Μ.Μ., επιχειρηματίας της περιοχής, που σημειώνει πως «έχω κάνει ρύθμιση στο ΙΚΑ για τις οφειλές μου που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ και προς το παρών δίνω 150 ευρώ κάθε μήνα. Δεν είμαι σίγουρη όμως ότι και αυτό το ποσό θα μπορώ να το καταβάλω». 

Ένας 61χρόνος στο Διδυμότειχο, πρώην ιδιοκτήτης καταστήματος, συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες για χρέη 373.000 ευρώ προς το δημόσιο, ενώ την ίδια περίοδο ένας 48χρόνο στην Κομοτηνή συνελήφθη για χρέη 146.000 ευρώ.    

1 σχόλιο

  1. Λαμογια !!!!! Τα παιδια της Ελλαδας πεινανε και αυτοι συνεχιζουν και κλεβουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή