GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εγκρίθηκε η δόση των 3,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα – Διαπραγματεύσεις για Φ.Π.Α

Επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα από τη Ρώμη, όπου στην συνεδρίαση του Euro Working Group έδωσε το ''okey'' για την εκταμίευ...

Επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα από τη Ρώμη, όπου στην συνεδρίαση του Euro Working Group έδωσε το ''okey'' για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. Ευρώ προς την Ελλάδα.Αύριο οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τον Στουρνάρα για τη μείωση στον Φ.Π.Α εστίασης.

Πίσω στην Ελλάδα γυρίζει η τρόικα που έφυγε αιφνιδιαστικά υπό τον φόβο των απεργιακών κινητοποιήσεων από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το Σάββατο υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών, και εκεί ο Γ. Στουρνάρας θα ''παίξει'' το μεγάλο χαρτί της κυβέρνησης.

Αυτό δεν είναι άλλο από την πιλοτική μείωση στον Φ.Π.Α της εστίασης από 23% σε 13% και μάλιστα άμεσα, δηλαδή από τον Ιούλιο.

Η κυβέρνηση ''καίγεται'' για την μείωση στο Φ.Π.Α καθώς σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει και επικοινωνιακά ως αντιστάθμισμα στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει για τις προθέσεις της τρόικας.
Γιατί ήδη έχουν καταφερθεί κατά της μείωσης στον Φ.Π.Α πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αλλά τώρα το ζήτημα έχει προσλάβει πολιτικές διαστάσεις, που δεν είναι άλλες από την ίδια την επιβίωση της κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά διαρρέεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια