GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παιχνίδια της αλάνας από μικρούς και μεγάλους στην Ξάνθη (+VIDEO)

Ραντεβού για… παιχνίδι έδωσαν το πρωί του Σαββάτου μικροί και μεγάλοι στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, παίζοντας παιχνίδια της αλάνας. ...


Ραντεβού για… παιχνίδι έδωσαν το πρωί του Σαββάτου μικροί και μεγάλοι στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, παίζοντας παιχνίδια της αλάνας. 

Κουτσό, μηλάκια, τζαμί, σχοινάκι και μια σειρά από παιχνίδια και δραστηριότητες που δυσκολεύονται να παίξουν συνήθως τα παιδιά της πόλης συνέθεσαν το σκηνικό που επικρατούσε στην Κεντρική Πλατεία, με μικρούς και μεγάλους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, διασκεδάζοντας και αναπολώντας παιχνίδια που ίσως ακόμη και να κινδυνεύουν με εξαφάνιση. 

Η πρωτοβουλία και η όλη διοργάνωση ανήκει στον Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης και τον Σύλλογο Κυπρίων Φοιτητών Ξάνθης, που παρουσίασαν τα παιχνίδια, καθώς και ένα ιστορικό πλαίσιο αναφοράς αυτών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα διαφορετικές εκδοχές γνωστών παιχνιδιών όπως αυτές εντοπίζονται τόσο στην Κύπρο όσο και στη Θράκη. 

«Αναβιώνουμε τα παιχνίδια τα παραδοσιακά, της γειτονίας, για τα παιδιά της πόλης αλλά και για όσα πεδία μπορούν να έρθουν και να παίξουν τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες τους και τα οποία προέρχονται από την αρχαιότητα» σημειώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης κα Ελένη Χατζηγεωργίου, τονίζοντας πως «τα παιχνίδια αυτά δημιουργούσαν την ομαδικότητα, τον αλτρουισμό και τη φιλία ανάμεσα στα παιδία. Δεν έχουν χαθεί αυτά τα παιχνίδια και εξαρτάται από εμάς το να τα αναβιώσουμε».

Από τη μεριά της η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών Ξάνθης σημείωσε πως «προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και στις νέες γενιές. Ξεχνούν αυτά τα παιχνίδια και όλοι είναι μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, αλλά τα παιδιά πρέπει να βγουν και έξω να παίξουν και για αυτό είμαστε σήμερα εδώ». 



Δεν υπάρχουν σχόλια