GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΠΡΟΣΕΧΩΣ… εταιρίες security στα Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών!

-Εφαρμόζεται η σχετική διάταξη του νόμου περί λειτουργίας των Κέντρων Φύλαξης Λαθρομεταναστών  -Το ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αρμόδιος Υπο...


-Εφαρμόζεται η σχετική διάταξη του νόμου περί λειτουργίας των Κέντρων Φύλαξης Λαθρομεταναστών 
-Το ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αρμόδιος Υπουργός κ. Νίκος Δένδιας 

Ιδιωτικές εταιρίες security θα αναλάβουν, συμπληρωματικά, τη φύλαξη των Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών που λειτουργούν στη χώρα σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των Κέντρων. 

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κος Δένδιας, ήδη το Υπουργείο βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης των τευχών για την πρόσληψη ιδιωτικών εταιριών, που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με την ΕΛΑΣ στα Κέντρα Κράτησης.  

Με ειδική ρύθμιση που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Κράτησης παράνομων μεταναστών, θεσπίζονται και νέοι κανόνες φύλαξης των εγκαταστάσεων των Κέντρων και των Μονάδων Πρώτης Υποδοχής. Έτσι, προβλέπεται ότι την ευθύνη της φύλαξης των εγκαταστάσεων έχει η Ελληνική Αστυνομία, ενώ με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης «η φύλαξη μπορεί να ανατίθεται και σε κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό Ιδιωτικής Εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας». Με την ίδια απόφαση «καθορίζεται το είδος, το περιεχόμενο και η διάρκεια της εκπαίδευσης, καθώς και οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που την παρέχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια