GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έσταζε μέλι… η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης!

-Πέρασαν ομόφωνα όλα τα θέμα της ημερήσιας διάταξης. Αντάλλαζαν “κολακείες” Διοίκηση και Αντιπολίτευση  -Ενόχληση Στ. Μωραΐτη για δημοσ...


-Πέρασαν ομόφωνα όλα τα θέμα της ημερήσιας διάταξης. Αντάλλαζαν “κολακείες” Διοίκηση και Αντιπολίτευση 
-Ενόχληση Στ. Μωραΐτη για δημοσίευμα του ThrakiToday.com περί δαπανών στο ΕΒΕ Ξάνθης 

Μέλι έσταζε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης, με τη Διοίκηση και την Αντιπολίτευση του οργάνου να ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις, να συγχαίρουν η μια την άλλη και να εγκρίνουν ομόφωνα όλα τα προς συζήτηση θέματα της ημερήσιας ατζέντας. 

Διήμερο συνέδριο Τουρισμού στην Ξάνθη
Διήμερο συνέδριο Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη στην πόλη της Ξάνθης, στο πλαίσιο δράσεων ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Ξάνθης. 

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΒΕ Ξάνθης, στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν τουριστικοί πράκτορες, εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό αλλά και δημοσιογράφοι τόσο από τη χώρα όσο και από το εξωτερικό, ώστε να λάβει αυτό ευρύτερης προβολής. Από την πλευρά του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου επισημάνθηκε πως θα έπρεπε να υπάρξει συνεργασία και με τους γειτονικούς νόμους για θέματα τουρισμού, με τον κ. Μωραΐτη, πρόεδρο του ΕΒΕΞ, να συμφωνεί και να επισημαίνει πως κάτι τέτοιο θα συμβεί άμεσα στο μέλλον ενώ προς το παρών στόχος είναι να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα του τουρισμού η Π.Ε. Ξάνθης. 

Το συνέδριο περιλαμβάνει δύο φάσεις, στην πρώτη που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εισηγήσεις, ενώ στη δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν επαφές και επισκέψεις στον Νομό της Ξάνθης.  

Ενόχληση Μωραΐτη για δημοσίευμα του ThrakiToday.com 
Την ενόχλησή του για δημοσίευμα του ThrakiToday.com στο οποίο γινόταν μνεία σε μια σειρά από δαπάνες του Επιμελητηρίου και παράλληλη κριτική της ανταποδοτικότητας αυτών για τα μέλη του οργάνου εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέλιος Μωραΐτης. 

Ο ίδιος, ανέφερε πως λοιδορήθηκε, χωρίς ωστόσο να διαβάσει το δημοσίευμα στο οποίο αναφερόταν, ενώ παράλληλα προχώρησε σε μια τελείως διαφορετική ερμηνεία των γραφόμενων του ThrakiToday.com κάνοντας χρήση λέξεων οι οποίες δεν εμφανίζονται πουθενά μέσα στο σχετικό ρεπορτάζ. Απαντώντας στο γεγονός πως το ΕΒΕ Ξάνθης πλήρωσε τη βιντεοσκόπηση καθώς και τη λήψη φωτογραφιών κατά την πρόσφατη κινητοποίηση του για το κλείσιμο του Μεθοριακού Σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου, ο ίδιος ανέφερε πως το έκανε γιατί υπήρχε το ενδεχόμενο να συλληφθούν τα μέλη που συμμετείχαν στο κλείσιμο του δρόμου και για αυτόν τον λόγο ήθελε να βιντεοσκοπηθεί η κινητοποίηση. Ωστόσο δεν απάντησε στο για ποιόν λόγο η βιντεοσκόπηση καθώς και η λήψη φωτογραφιών έπρεπε να δοθούν σε επιχειρηματία της πόλης, και δεν το ανέλαβε το Γραφείο Τύπου του ΕΒΕΞ που έχει συσταθεί άλλωστε για αυτόν τον λόγο. 

Ακολούθησε ένταση μέσα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, ανάμεσα στον ίδιο και τον εκδότη της Εφ. Ακρίτας κ. Βαγγέλη Βασιλειάδη, με τα αίματα να ανάβουν και τη συζήτηση να πραγματοποιείται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. 

Αλήτες, λαμόγια… πολιτικοί που κλαίνε! 
Για αλήτες, λαμόγια, παρέμπορους, λαθρέμπορους, καραγκιόζηδες, και πολιτικούς που κλαίνε για την εφαρμογή των νόμων στον Μεθοριακό Σταθμό του Αγ. Κωνσταντίνου έκανε λόγο ο κ. Στέλιος Μωραΐτης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων του ΕΒΕΞ στο ύψος του Μεθοριακού Σταθμού, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ευθέως πρόσωπα και πράξεις. 

Μάλιστα ο ίδιος φάνηκε να ξεχνά για λίγο πως η τουριστική δίοδος που συνδέει την πόλη της Ξάνθης με τη Βουλγαρία άνοιξε επί Νομαρχίας του κ. Παυλίδη, όταν ο ίδιος βρισκόταν στον ίδιο συνδυασμό με τον τέως Νομάρχη και μάλιστα τότε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη διάνοιξη του δρόμου, παρά το γεγονός πως υπήρξαν φωνές που έκαναν λόγο για καταστροφικό λάθος, καθώς δεν είχε προηγηθεί της διάνοιξης αναλογιστική μελέτη των επιπτώσεών της στην περιοχή.    

«Βγαίνανε και κλαίγανε στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις πολιτικοί και ωθούσαν και προτρέπανε να μην εφαρμόζεται ο νόμος, δήθεν γιατί πλήττεται ο τουρισμός στον Νομό μας. Δεν με πήρε ούτε ένας συνάδελφος που έχει τουριστικό κατάλυμα να διαμαρτυρηθεί. Όσοι με πήραν ήταν παρέμποροι και αλήτες πολιτικοί και αν τολμάν ας βγουν να με πάνε στον Εισαγγελέα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος, για να συμπληρώσει πως «βαφτίσαμε εμείς αυτή τη δίοδο τουριστική και βγήκαμε και κλαίγαμε τώρα. Εγώ δεν κλαίω γιατί δεν περνάνε 3,5 τόνοι, αυτές τις ημέρες είδατε ότι κλαίγανε κάποιοι. Αυτοί που φτιάξανε τον δρόμο 4,5 μέτρα αυτοί κλαίνε που εφαρμόζεται η νομιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια