GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στη βουλή η πώληση του κτηρίου της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής και Διακυβέρνησης με θέμα την πώληση κτιρίου και αν...

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής και Διακυβέρνησης με θέμα την πώληση κτιρίου και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών στη Ξάνθη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσείν Ζεϊμπέκ και κα. Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη και σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

Μέρος του συνολικού σχεδίου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας αποτελεί και η πώληση και επαναμίσθωση 28 δημόσιων κτιρίων, μεταξύ των οποίων και το ιδιόκτητο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών στη Ξάνθη, στο οποίο στεγάζονται η ενοποιημένη Δ.Ο.Υ  Ξάνθης(Α-Β), το αυτοτελές τμήμα της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης , η Χημική Υπηρεσία Ξάνθης και η Στατιστική Υπηρεσία Ξάνθης. 

Όπως και για κάθε περιουσιακό στοιχείο που υπάγεται στο ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα πωλείται, το αντίτιμο από την πώληση κατατίθεται υποχρεωτικά εντός 10 ημερών στον Ειδικό Λογαριασμό των Δανειστών στην Τράπεζα της Ελλάδος και όχι για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών όπως ψευδώς αναπαράγεται. Ταυτόχρονα με την πώληση το ελληνικό δημόσιο θα εκμισθώνει τα πωληθέντα κτίρια, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό με επιπλέον δαπάνες μισθωμάτων και αναλαμβάνοντας επιπλέον το κόστος ασφάλισης και τακτικής συντήρησης των κτιρίων. Από αυτή τη διαδικασία ξεπουλήματος ο μόνος χαμένος είναι το ελληνικό δημόσιο και κατ΄ επέκταση οι φορολογούμενοι πολίτες. 

Παράλληλα η υποβάθμιση και απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών στη Ξάνθη ενισχύεται και από και από  το σχέδιο αναδιοργάνωσης υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο το αυτοτελές τμήμα της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης συγχωνεύεται και μεταφέρεται στην Κομοτηνή. Η απομάκρυνση της  από την έδρα του νομού θα δυσχεράνει το έργο των επιτροπών, θα θέσει σε κίνδυνο την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, κοινόχρηστης και ιδιωτικής και την αποκάλυψη των καταπατήσεων της, διευκολύνοντας τα σχέδια επίδοξων καταπατητών. Η προστασία της ακτογραμμής του νομού Ξάνθης έκτασης 120 χιλ., τα πάνω από 1000 ενεργά δημόσια και ανταλλάξιμα κτίρια που είναι διάσπαρτα σε όλο το νομό, καθώς και η εξυπηρέτηση  πολιτών, που αδυνατούν να προσλάβουν νομικούς-οικονομοτεχνικούς συμβούλους για τις υποθέσεις τους , επιβάλλουν τη συνέχιση της λειτουργίας της  εντός του νομού. 

Επιπλέον η Χημική Υπηρεσία Ξάνθης, η οποία διαθέτει ιδιόκτητες σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, απασχολεί υπαλλήλους με μεγάλο ωφέλιμο υπολειπόμενο χρόνο υπηρεσίας με εντοπιότητα και υψηλή εξειδίκευση, προβλέπεται να απορροφηθεί από την αντίστοιχη της Καβάλας. 

Επειδή η απαξίωση και διάλυση της δημόσιας διοίκησης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα στην παραμεθόριο περιοχή της Ξάνθης, η οποία αντί να ενισχύεται διαρκώς αποδυναμώνεται.
   
Ερωτώνται ο κ.κ Υπουργοί:
1) Με βάση ποια οικονομοτεχνική μελέτη εκτιμάται ότι η μέθοδος «πώληση και μίσθωση» του κτιρίου της ΔΟΥ Ξάνθης(Α-Β) και του Χημείου δε θα προκαλέσει επιπλέον δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό;

2) Θα εξακολουθήσει η λειτουργία της Κτηματικής Υπηρεσίας και της Χημικής Υπηρεσίας στην Ξάνθη; Τι προβλέπεται για τους εργαζομένους των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε περίπτωση συγχώνευσης, κατάργησης ή μεταφοράς τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια