GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Γ. Γεωργαντάς - «Δεν υπάρχει διαφωνία για το αντιρατσιστικό»

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Παρασκευή ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Γεωργαντάς, πραγματοποιώντας μια σειρά από επαφές με...

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Παρασκευή ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Γεωργαντάς, πραγματοποιώντας μια σειρά από επαφές με φορείς της περιοχής. 

Ο ίδιος συνοδεία της πρόεδρου της ΝΟΔΕ Ξάνθης αλλά και τον Περιφερειάρχη της ΝΔ στην ΑΜΘ κ. Γιώργο Κανελλόπουλο παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί με αφορμή της συζήτηση του αντιρατσιστικού νόμου, ο ίδιος ουσιαστικά διαχώρισε τη θέση του απ’ αυτή του κόμματός του. 

Μεγιστοποιήθηκε το θέμα του αντιρατσιστικού! 
«Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφωνία ανάμεσα στα τρία κόμματα, καθώς συμφωνούν ότι μια νομοθεσία σε σχέση με την αντιμετώπιση των ρατσιστικών διώξεων πρέπει να υπάρξει» ανέφερε ο κος Γεωργαντάς, εξηγώντας πως η διαφωνία εδράζεται στο εάν επαρκεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο ή εάν αυτό πρέπει να διευρυνθεί. 

«Πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του νόμου όποιοι έχουν είτε σε επίπεδο λεκτικό ή παρακίνησης του κόσμου συμπεριφορές αντίθετες με την αρχή της ισότητας  πλην όμως αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένο για να μην περάσουμε στην ποινικοποίηση ζητημάτων ευρύτερου ενδιαφέροντος» συμπλήρωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «τα όποια ζητήματα έχουν ανακύψει θα λυθούν σε ανώτερο επίπεδο δηλαδή στη συνάντηση των τριών αρχηγών. Θα κριθεί κατά τη νομική προσέγγιση το εάν είναι απαραίτητο ή όχι. Τα ηθικά ζητήματα που υπάρχουν και ανακύπτουν σίγουρα προβληματίζουν. Κανείς δεν λέει να μην υπάρξει αντιρατσιστικός νόμος αλλά το εάν χρειάζεται βελτίωση ή όχι το νομικό πλαίσιο. Έχουμε μεγιστοποιήσει ένα θέμα που ομαλά θα λήξει για την κυβέρνηση». 

Όλα βαίνουν καλώς… 
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Γεωργαντά σε ερώτηση αναφορικά με τον ρόλο και την εν γένει λειτουργία της ΝΟΔΕ Ξάνθης, καθώς και τον βαθμό παρεμβατικότητας της σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, καθώς ο ίδιος ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τοπικούς φορείς αποκόμισε θετικά σχόλια για τη ΝΟΔΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν του έγινε καμία καταγγελία για τη λειτουργία της.  

«Από τους φορείς με τους οποίους συναντήθηκα δεν εξέλαβα καμία καταγγελία για απουσία της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Ο κόσμος θέλει ουσιαστική δουλεία και αποτελέσματα και από αυτά θα κριθούμε όλοι μας» υπογράμμισε ο ίδιος για να προσθέσει πως «η κοινωνία δείχνει εμπιστοσύνη στη ΝΔ και την τρικομματική κυβέρνηση γιατί βλέπει ότι έχουμε μπει σε μια σωστή κατεύθυνση για να βγούμε από την κρίση». 

Όλες οι απαντήσεις που έδωσε ο κος Γεωργαντάς στα ερωτήματα που του τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναλώθηκαν σε μια προσπάθεια εξύμνησης του έργου της ΝΔ, με τον ίδιο να εκτιμά πως η κοινωνία στηρίζει τόσο τη ΝΔ όσο και τα τρία κόμματα εξουσίας γεγονός που όπως είπε χαρακτηριστικά αποτυπώνεται και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κος Γεωργαντάς βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της ΝΔ που διοργανώνεται το Σάββατο στην Κομοτηνή, διαδικασία που θα οδηγήσει στο Συνέδριο του Κόμματος τον Ιούλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια