GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ

-Γ. Αμοιρίδης: «Καθάρισαν την Αθήνα από τους λαθρομετανάστες και μετέφεραν το πρόβλημα αλλού» -Επισκέψεις σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταν...


-Γ. Αμοιρίδης: «Καθάρισαν την Αθήνα από τους λαθρομετανάστες και μετέφεραν το πρόβλημα αλλού»
-Επισκέψεις σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών και Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης 
-Κόκκινη γραμμή για το κόμμα του κ. Γιάννη Αμοιρίδη το Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε την Πέμπτη ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννης Αμοιρίδης, εξαγγέλλοντας παρεμβάσεις για την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας του Ψυχολογικό Κέντρου, ενώ παράλληλα επισκέφτηκε το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών καταγράφοντας προβλήματα αλλά και την εν γένει λειτουργία και παρουσία του Κέντρου στην περιοχή.  

«Καθάρισαν την Αθήνα και μετέφεραν το πρόβλημα αλλού»
Στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών Ξάνθης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο κος Αμοιρίδης, κάνοντας λόγο για μια επικοινωνιακή προσπάθεια «κάθαρσης» της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες και ταυτόχρονη μετατόπιση του προβλήματος σε άλλες περιοχές, όπως αυτή της Ξάνθης αλλά και γενικότερα της Περιφέρειας ΑΜΘ με τα εδώ Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών.

«Μου κάνει φοβερά τρομερή εντύπωση το αγκάλιασμα της τοπικής κοινωνίας στο Κέντρο Λαθρομεταναστών και θα τη μεταφέρω την εμπειρία μου αυτή και στην Αθήνα. Τα προβλήματα και τα παράπονά των λαθρομεταναστών απευθύνονται στην κεντρική διοίκηση και όχι στην τοπική κοινωνία. Είναι νέα παιδιά με όνειρα, γεμάτα ζωή τα οποία έχουμε εγκλωβίσει ένα χρόνο σε ένα Κέντρο Φύλαξης γιατί κάποιοι επικοινωνιακά στην Αθήνα ήθελαν να δείξουν ότι κάνουν δουλεία και καθάρισαν την Αθήνα. Κρύψαμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι» τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος, σχολιάζοντας τα όσα αποκόμισε από την επίσκεψη του στο Κέντρο Κράτησης, ξεκαθαρίζοντας πως «η ΔΗΜΑΡ ζητά την αλλαγή της συνθήκες του Δουβλίνο 2 και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διεκδικήσει η χώρα μας. Με τον φράχτη βλέπουμε να σταθεροποιείται ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στη χώρα.  Το ζητούμενο είναι να μπορούν να κατανεμηθούν οι λαθρομετανάστες ισόποσα και ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε χώρας». 

Δεσμεύσεις για το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης! 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ξάνθη ο κος Αμοιρίδης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και επισκέφτηκε το Ψυχολογικό Κέντρο της πόλης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του καθεστώτος λειτουργίας του Ιδρύματος από Δημόσιου Δικαίου σε Ιδιωτικού Δικαίου, με την παράλληλη διασφάλιση της λειτουργίας του ιδρύματος αλλά και των θέσεων εργασίας. 

«Συναντήθηκα με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και αναδείχθηκε η αναγκαιότητα να σταθεροποιηθεί η λειτουργία του Κέντρου. Από πλευράς μας υπάρχει πολιτική βούληση  και θα μεταφερθεί και σε άλλα κόμματα ώστε να υπάρξει κάποια απόφαση και σύμφωνα με τον νόμο να πετύχουμε μια νομοθετική αλλαγή ώστε να γίνει Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με διασφάλιση της λειτουργίας και των θέσεων εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Αμοιρίδης.  

Επικοινωνιακή εκμετάλλευση του Αντιρατσιστικού Νομοσχεδίου
Σχολιάζοντας τα όσα δημοσίως συζητούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα γύρω από το Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο που προωθείται, ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση του Πρωθυπουργού περί απόσυρσης του Νομοσχεδίου, ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε πως «υπάρχει μια επικοινωνιακή εκμετάλλευση του νομοσχεδίου και χάνει την ουσία του και περιορίζεται απλά στην πιθανή αντιπαλότητα των τριών μελών της κυβέρνησης. Θεωρώ ότι θα μπορεί και πρέπει να υπάρξει μια κοινή συνιστώσα, να έρθει στη βουλή το νομοσχέδιο και να παρθεί μια απόφαση που θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν θα περιορίζει την καθημερινή ελευθερία των πολιτών. Να τιμωρείται ο λόγος που μετατρέπεται σε βίαιη πράξη. Νομίζω ότι θα ψηφιστεί και θα έρθει στη βουλή και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πως θα τοποθετηθεί ο καθένας μας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια