GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στον αέρα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δημοτικού τένις Ξάνθης

-Ανήκει στο Δημόσιο και είναι χαρακτηρισμένος ως ΒΚ ο χώρος  Στον αέρα βρίσκεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου του δημοτικού τένις...

-Ανήκει στο Δημόσιο και είναι χαρακτηρισμένος ως ΒΚ ο χώρος 

Στον αέρα βρίσκεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου του δημοτικού τένις που βρίσκεται επί της οδού Καπνεργατών στην ανατολική είσοδο της πόλης της Ξάνθης, καθώς ο χώρος δεν ανήκει στον δήμο αλλά πρόκειται για δημόσια έκταση (ΒΚ). 

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης κ. Νίκος Σπυριδόπουλος «ο χώρος είναι του δημοσίου είναι ΒΚ χαρακτηρισμένο, απλώς στα σχέδια του δήμου φαινόταν σαν κοινόχρηστος χώρος». Ο χώρος, στον οποίον έχουν τοποθετηθεί αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, με υποδομές για την υποδοχή και διοργάνωση αγώνων τένις, ανήκει στο δημόσιο, και εξαρτάται από τη θέληση της Κτηματικής του δημοσίου για το εάν θα παραχωρηθεί ή όχι στον δήμο. Μάλιστα πρόσφατες αναφορές κάνουν λόγο για ενδεχόμενη απαίτηση της Κτηματικής περί άμεσης απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του δήμου από τον χώρο, κάτι για το οποίο ωστόσο δηλώνει άγνοια ο κ. Σπυριδόπουλος.

«Δεν είναι θέμα που λύνεται με μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρέπει να δούμε τη διάθεση του δήμου και κατόπιν όταν ωριμάσει μια απόφαση μετά και τη συνεννόηση της Κτηματικής τότε μπορεί να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί» σημειώνει ο κος Σπυριδόπουλος, εξηγώντας πως πρέπει να διερευνηθούν αρχικά οι προθέσεις της Κτηματικής για το εάν θα παραχωρηθεί ο χώρος, σημειώνοντας ωστόσο πως «εάν το αντίτιμο είναι μεγάλο ο δήμος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια