GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Λευκός καπνός” για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ΑΜΘ!

-Αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου, εντός των επόμενων ημερών πέφτουν οι υπογραφές  Εντός των επόμενων ημερών, και εκτός απροόπτου, αναμ...


-Αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου, εντός των επόμενων ημερών πέφτουν οι υπογραφές 

Εντός των επόμενων ημερών, και εκτός απροόπτου, αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για τη σύναψη σύμβασης έργου ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τον ανάδοχο του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια ΑΜΘ για τα επόμενα δύο έτη. 

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου είχε αίσιο αποτέλεσμα, ενώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρέπει να παρέλθει ο χρόνος κατάθεσης ενστάσεων από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους. Το πρόγραμμα αφορά τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών, πρωτίστως στην περίοδο του θέρους, και έχει διάρκεια δύο ετών αρχής γεννωμένης από φέτος. Ο ανάδοχος πέραν των ψεκασμών αναλαμβάνει και την παρατήρηση της ανάπτυξης των κουνουπιών ώστε να παρεμβαίνει όταν κρίνεται απαραίτητο πριν αυτά επεκταθούν δραματικά. 

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, και εφόσον δεν υπάρξουν αντιρρήσεις επί του διαγωνισμού, αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να δοθεί το πράσινο φως και να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί, κάτι που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Ιουνίου.

Ήδη ο δήμος Νέστου ξεκίνησε με μικρές παρεμβάσεις μεμονωμένα την καταπολέμηση των κουνουπιών, ενώ όπως εξηγεί ο δήμαρχος κ. Σάββας Μιχαηλίδης σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το έργο της Περιφέρειας ΑΜΘ υπάρχουν ήδη 300.000 ευρώ διαθέσιμα στα ταμεία του δήμου ώστε να δαπανηθούν για την καταπολέμηση των κουνουπιών. «Εγώ έχω προτείνει να περάσουμε σε μια σύμβαση πενταετίας ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να μην ερχόμαστε κάθε χρόνο να κάνουμε διαγωνισμούς και να καθυστερούμε» εξηγεί ο ίδιος. 

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη των ψεκασμών πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από ψεκασμοί με τη χρήση ισχυρών χημικών ουσιών, με τους κατοίκους των παραθαλάσσιων οικισμών της Περιφέρειας ΑΜΘ να εκφράζουν εντόνως την ανησυχία τους για την υγεία τους, ενώ είχε εκδοθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας των κατοίκων κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.