GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βάζουν λουκέτο στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης. Στη λίστα των καταργήσεων!

Λουκέτο φαίνεται πως προτίθεται να βάλει η κυβέρνηση στο Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδας, Παράρτημα Ξάνθης που υπάγεται διοικητικά στ...


Λουκέτο φαίνεται πως προτίθεται να βάλει η κυβέρνηση στο Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδας, Παράρτημα Ξάνθης που υπάγεται διοικητικά στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτό συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των υπό κατάργηση και συγχώνευση Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. 

Το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, που κατά καιρούς έχει βρεθεί στο στόχαστρο των περικοπών και της συρρίκνωσης των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, φιγουράρει στη λίστα των 16 φορέων της Περιφέρειας ΑΜΘ που φαίνεται πως καταργούνται, στο πλαίσιο της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών. 

Υπενθυμίζεται πως τo Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος (Παράρτημα Ξάνθης) ιδρύθηκε το 1979, με σκοπό τη στήριξη και πρόοδο των ατόμων με νοητική υστέρηση, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην καθημερινή ζωή. Το 1992, μεταφέρθηκε στις σημερινές εγκατα­στάσεις του, στη Χρύσα Ξάνθης. Εξυπηρετεί 33 άτομα και φιλοξενεί 17 άτομα στο Oικοτροφείο. Το έργο και η προσφορά του Ψυχολογικού Κέντρου στην τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ το ενδεχόμενο κατάργησης ή περαιτέρω συρρίκνωσής του μόνο ως αρνητικό για την τοπική κοινωνία και τις δομές πρόνοιας μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρει το Ψυχολογικό Κέντρο είναι και οι ακόλουθες: 
Τμήμα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγή και Άσκησης: Για παιδιά ηλικίας 7 – 16 ετών με στόχο την προα¬γωγή της κοινωνικής και ψυχοσωματικής ωριμότητας και τη συστηματική σχολική εργασία.
Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Απασχόλησης: Για άτομα με βαριές πολλαπλές αναπηρί¬ες.
Προκατάρτιση και επαγγελματική κατάρτιση: Για άτομα άνω των 16 ετών, όπου λειτουρ¬γούν τα εξής Εργαστήρια: επεξεργασίας ξύλου, κηροπλαστικής, ζαχαροπλαστικής, κεραμι¬κής.
Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Τμήμα Φυσικοθεραπείας.
Συμβουλευτικός Σταθμός, Κοινωνική Υπηρεσία, Κέντρο Τεκμηρίωσης και Προώθησης στην Απασχόληση.
Φιλοξενείο – Οικοτροφείο: Για παιδιά και νέους που προέρχονται από απομακρυσμένες πε¬ριοχές του Νομού Ξάνθης και άλλους Νομούς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Κ.Ε.Κ.): Για άτομα με νοητική υστέρηση και δομή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.