GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δεσμεύτηκαν να μη κλείσουν το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης

-Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των υπό κατάργηση φορέων και το Ψυχολογικό Ξάνθης -Έλαβε δεσμεύσεις από Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλο ο Μητ...


-Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των υπό κατάργηση φορέων και το Ψυχολογικό Ξάνθης
-Έλαβε δεσμεύσεις από Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλο ο Μητροπολίτης Ξάνθης πως το ίδρυμα δεν θα κλείσει
-Μένει.... να τηρήσουν τη δέσμευσή τους 

Τη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων της διακυβέρνησης της χώρας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης έλαβε μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης Ξάνθης, και πρόεδρος του Ψυχολογικού Κέντρου. 

Όπως είναι γνωστό το Ψυχολογικό φιγουράρει στη λίστα των υπό κατάργηση φορέων, παρά το ιδιαίτερα σπουδαίο έργο του και την εν γένει προσφορά και λειτουργία του. «Το Ψυχολογικό Κέντρο λειτουργούσε σαν παράρτημα του Κέντρου της Θεσσαλονίκης. Όταν εκείνο έγινε ιδιωτικό χωρίς, να έχουμε καμία ενημέρωση, μπήκε η πρόταση να γίνει ιδιωτικό και το εδώ παράρτημα» εξηγεί ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, τονίζοντας πως «από τότε έγιναν κάποιες ενέργειες ώστε αυτό να αποφευχθεί. Είδαμε ότι στις λίστες των υπό κατάργηση ιδρυμάτων συμπεριλαμβάνεται και το Ψυχολογικό Κέντρο και για αυτό κινητοποιηθήκαμε». 

Το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης προσφέρει σήμερα υπηρεσίες σε 50 παιδία της περιοχής, διαθέτει σύγχρονες κτηριακές υποδομές και λειτουργεί στη Θράκη, με τον Μητροπολίτη Ξάνθης να επισημαίνει πως όλα αυτά πρέπει να τεθούν πολύ σοβαρά υπόψη. «Εμείς έχουμε ενημερώσει τους κ. Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλου και τους είπαμε ότι δεν μπορεί ένα τέτοιο κέντρο να κλείσει. Έχουμε την υπόσχεση και των τριών αρχηγών και τις διαβεβαιώσεις τους ότι θα ρυθμιστεί το θέμα».

Μάλιστα όπως σημειώνει ο ίδιος, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει περαιτέρω πίεση ώστε να υπάρξει κάτι πιο απτό από πλευράς των τριών αρχηγών πέραν της προφορικής τους δέσμευσης. Υπενθυμίζεται ότι στη λίστα των υπό κατάργηση φορέων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ώρα συμπεριλαμβάνονται συνολικά 16 φορείς της Περιφέρειας ΑΜΘ μεταξύ των οποίων και το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης. «Στη λίστα μας είχαν από παλιά, αλλά μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα λάβαμε διαβεβαιώσεις πως το Ψυχολογικό δεν θα κλείσει», τονίζει ο κ.κ. Παντελεήμων, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «το θέμα είναι να προλάβουμε την όποια αρνητική πρόθεση για να μην τρέχουμε μετά».