GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κομοτηνή: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ομογενών για την περικοπή των συντάξεων ΟΓΑ

Πανθρακική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν, την Παρασκευή πα...

Πανθρακική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν, την Παρασκευή παλιννοστούντες ομογενείς - κυρίως από πρώην χώρες της ΕΣΣΔ - διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις και τις περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδης, οι παλιννοστούντες αντιδρούν στη διάταξη του νόμου 4093/2012 που στερεί από τους ανασφάλιστους ηλικιωμένους τη σύνταξη του ΟΓΑ και το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, για να καταβληθεί η μηνιαία σύνταξη από τον ΟΓΑ θα πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της εικοσαετούς μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα, πριν από την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση, και να μην δικαιούνται οι παλιννοστούντες σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα στο εξωτερικό.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των παλιννοστούντων εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης, οι δήμαρχοι Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, και Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γαβριήλ Αβραμίδης καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη, προκειμένου να αποσταλεί στον πρωθυπουργό και στους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να τροποποιηθεί η διάταξη του νόμου 4093/2012.