GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντιδρούν οι κάτοικοι του Λευκού Πύργου στην πολεοδομική μελέτη της περιοχής!

-Κατέθεσε ένσταση στο ΣτΕ ο κος Ι. Αγκόρτσας για την οποία και δικαιώθηκε -Οι κάτοικοι ζητούν από τους δημοτικούς συμβούλους να προχωρήσ...

-Κατέθεσε ένσταση στο ΣτΕ ο κος Ι. Αγκόρτσας για την οποία και δικαιώθηκε
-Οι κάτοικοι ζητούν από τους δημοτικούς συμβούλους να προχωρήσουν σε επιτόπια αυτοψία πριν εγκρίνουν  την πολεοδομική μελέτη…. 

Με την παρουσία και τις αντιδράσεις κατοίκων του οικισμού του Λευκού Πύργου συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η ένταξη της περιοχής του Λευκού Πύργου στον πολεοδομικό ιστό της Ξάνθης από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου. 

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κλήθηκαν να αποφανθούν για τη σημειακή τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής του Λευκού Πύργου, με τους κατοίκους ωστόσο που έδωσαν το παρών να ζητούν από το σώμα να μην αποφανθεί πριν λάβει σοβαρά υπόψη τις ενστάσεις τους. Παράλληλα, οι ίδιοι ζήτησαν από τους δημοτικούς συμβούλους να προχωρήσουν πρώτα σε μια επιτόπια αυτοψία της περιοχής ώστε να δουν στην πράξη τις ενστάσεις που καταθέτουν οι κάτοικοι και μετά από διαλογική συζήτησή μαζί τους να προκύψει η πολεοδομική μελέτη. 

Με την υπ’ αριθμ. 4000/2008 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε δεκτή η αίτηση του κ. Ι. Αγκόρτσα (κατοίκου της περιοχής), ο οποίος κατέθεσε ένσταση ζητώντας να τροποποιηθεί η πολεοδομική μελέτη, καθώς μέσα από το οικόπεδό του διερχόταν δρόμος, βάσει αυτής. Το ΣτΕ αποφάνθηκε θετικά υπέρ της προσφυγής του κ. Αγκόρτσα με αποτέλεσμα ο δήμος να τροποποιήσει την πολεοδομική μελέτη, τροποποίηση ωστόσο που προκαλεί τις αντιδράσεις των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής.

«Έχουμε μια απόφαση του ΣτΕ και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο» σημείωσε ο δήμαρχος Ξάνθης κος Μιχάλης Στυλιανίδης, ενώ από την πλευρά του ο κος Απόστολος Αγκόρτσας ανέφερε πως «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουμε ντε και καλά να εφαρμόσουμε μια μελέτη στη οποία οι κάτοικοι της περιοχής είναι ενάντια. Ότι απόφαση και να πάρουμε σήμερα εμείς εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν και τα δικαστήρια», για να συμπληρώσει παράλληλα πως «οι συμπολίτες μας μπορούν να προσφύγουν στο ΣτΕ και έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουν και αυτοί».

Από τη μεριά του πρώην αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Χρήστος Μούρκας σημείωσε πως «εκ των πραγμάτων υπάρχει μετατόπιση του δρόμου σε βάρος των άλλων ιδιοκτησιών, γιατί δεν αλλάζει η ρυμοτομική μελέτη που έχει ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο». Παίρνοντας τον λόγο ο κος Δημήτρης Βορίδης επισήμανε πως «εγώ προσωπικά θα ήθελα να το δω στην πράξη. Δεν μπορώ να ψηφίσω υπέρ και προτείνω ή να αναβληθεί το θέμα ή να συσταθεί μια επιτροπή που θα πάει να ελέγξει τον χώρο». 

Η πρόταση για τη δημιουργία επιτροπής που θα εξετάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων δεν έγινε αποδεκτή από το σώμα, ενώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση της υπηρεσίας του δήμου. Οι κάτοικοι της περιοχής αποχώρησαν απογοητευμένοι από την αίθουσα της συνεδρίασης ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν προτίθενται να καταθέσουν τα όπλα και πως θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.