GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ στο ΙΚΑ Ξάνθης - 7 εργαζόμενοι για 56.000 ασφαλισμένους! (+VIDEO)

-Απόντες Κοντός, Σαλτούρος και Ζεϊμπέκ. Αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους -Άναψαν τα αίματα όταν τον λόγο πήρε εκπρόσωπος του Αλέξανδ...

-Απόντες Κοντός, Σαλτούρος και Ζεϊμπέκ. Αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους
-Άναψαν τα αίματα όταν τον λόγο πήρε εκπρόσωπος του Αλέξανδρου Κοντού

Παρουσία φορέων, σωματείων, εκπροσώπων συλλόγων, εργαζομένων και των υπό απόλυση υπαλλήλων του ΙΚΑ Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου με θέμα την εργατική αποδυνάμωση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ μετά και την απομάκρυνση των επιτυχόντων στην προκήρυξη 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εκτενώς τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ και τα οποία θέτουν εμπόδια στην εύρυθμη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ενώ παράλληλα έγινε αναφορά στην χαοτική κατάσταση που θα δημιουργηθεί στο ΙΚΑ Ξάνθης μετά και την απομάκρυνση των 7 εργαζομένων που προσελήφθησαν με την 9Κ/2008, δεδομένου και του γεγονότος πως ήδη του υποκατάστημα του ΙΚΑ Ξάνθης υπολειτουργούσε παρουσιάζοντας κενά στο εργατικό του δυναμικό.

«Ζητάμε την έμπρακτη στήριξη όλων των φορέων και τη δέσμευση όλων ώστε να σταλούν επιστολές διαμαρτυρίας σε κάθε κατεύθυνση όσο από τους βουλευτές όσο και τους αυτοδιοικητικούς, στις οποίες θα αναφέρονται τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ξάνθης και θα ζητούν την άμεση στελέχωσή του, ώστε να λειτουργήσουν άμεσα τα ΚΕΠΑ καθώς και οι λοιπές υπηρεσίες του» επισημαίνει σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε και διένειμε στους παρευρισκόμενους ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ξάνθης. 

Το ΙΚΑ Ξάνθης αριθμεί σήμερα 28 εργαζομένους, εκ των οποίων 2 βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια, ένας είναι αναπληρωτής Διευθυντής, 2 Υ.Ε. ενώ 9 απασχολούνται στη γραμματειακή υποστήριξη του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας Ξάνθης (ΚΕΠΑ). Μετά και την απόλυση των 7 που προσελήφθησαν μέσω της 9Κ/2008 το ΙΚΑ μένει με 7 υπαλλήλους που καλούνται να εξυπηρετήσουν 56.000 ασφαλισμένους, εκ των οποίων 7.500 είναι συνταξιούχοι.  

Χ. Ευστρατίου: «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ΙΚΑ…»
Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου ανέφερε πως το πρόβλημα δεν είναι απλώς η απόλυση των εργαζομένων, αλλά η γενικότερη υποστελέχωση του ΙΚΑ, και γενικότερα των δημοσίων υπηρεσιών, που έχει ως αποτέλεσμα το να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες του Νομού. 

«Με μεγάλη μου λύπη βλέπω μόνο εκπροσώπους πολιτικών εδώ πέρα σήμερα και όχι τον δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη ή άλλους φορείς που τους καλέσαμε σήμερα αλλά δεν ήρθαν. Προφανώς δεν ενδιαφέρονται. Ωστόσο όσοι δεν είναι σήμερα εδώ έχουν ευθύνες και αύριο που θα πάνε οι πολίτες στο ΙΚΑ και δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν αυτοί θα ευθύνονται» σημείωσε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας πως στον αγώνα των εργαζομένων βρέθηκαν μόνο το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. 

Αντιδράσεις για τους… απόντες βουλευτές και αυτοδιοικητικούς! 
Με ιδιαίτερα καυστικά σχόλια εκφράστηκαν οι εργαζόμενοι για τους βουλευτές και τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής που δεν έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχει πρόθεση από πλευράς τους να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο. 

Μάλιστα, όταν εκπρόσωπος του βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρου Κοντού ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει προκλήθηκε ένταση μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης με παρευρισκόμενους να αντιδρούν λέγοντας πως οι απολαύσεις αυτές είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου το οποίο και ο ίδιος υπέγραψε. Ανάλογη ήταν και η έκρηξη του προέδρου των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, κ. Δημήτρη Γαλανόπουλου, ο οποίος ανέφερε πως «βουλευτές σαν τον κ. Κοντό και τον κ. Σαλτούρο θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι να στέλνουν εκπροσώπους».   

Το παρών μεταξύ άλλων στην εκδήλωση έδωσαν η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, κα Δέσποινα Κάλφα, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης, ο πρόεδρος του Ν.Τ. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, εκπρόσωπος της Ένωσης Λογιστών Ξάνθης, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΔΗΜΑΡ Ξάνθης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, εκπρόσωπος των Αν.Ελ. Ξάνθης, η πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ξάνθης, το ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι και απολυμένοι του ΙΚΑ Ξάνθης καθώς και εργαζόμενοι άλλων κλάδων.