GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Λουκέτο στο δημόσιο ΚΤΕΟ Ξάνθης. Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες!

Λουκέτο έχει μπει από τις 4 Ιανουαρίου στο δημόσιο ΚΤΕΟ Ξάνθης που είναι ένα από τα 58 ΚΤΕΟ της χώρας τα οποία έχουν σταματήσει τους τεχ...

Λουκέτο έχει μπει από τις 4 Ιανουαρίου στο δημόσιο ΚΤΕΟ Ξάνθης που είναι ένα από τα 58 ΚΤΕΟ της χώρας τα οποία έχουν σταματήσει τους τεχνικούς ελέγχους στα οχήματα καθώς και την έκδοση Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων. 

Το Υπουργείο Μεταφορών προχώρησε σε αυτή την κίνηση, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Σταύρος Καλογιάννης, να επισημαίνει πως η απόφαση αυτή «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία» και βασίζεται στο γεγονός ότι «βάσει νόμου τα δημόσια ΚΤΕΟ έπρεπε ως τις 3 Ιανουαρίου να έχουν πιστοποιηθεί καταλλήλως – όπως και τα ιδιωτικά – προκειμένου να συνεχίσουν να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους». Κάτι τέτοιο, προσθέτει ο κ. Καλογιάννης, «δεν έγινε, με αποτέλεσμα από τις αρχές Ιανουαρίου τα δημόσια ΚΤΕΟ να μην μπορούν να κάνουν τεχνικούς ελέγχους».

Εξαίρεση αποτελούν τα Δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία και έγιναν τα πρώτα στη χώρα, που συνεχίζουν κανονικά τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων και την έκδοση τεχνικού ελέγχου μετά τη σύνδεσή τους ηλεκτρονικά με το Υπουργείο.

Πλέον αναμένεται τεχνικός από την εταιρία πιστοποίησης ώστε να μπορέσει το ΚΤΕΟ Ξάνθης να λειτουργήσει ξανά, χωρίς να υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάτι τέτοιου. 

ο κος Χαράλαμπος Ευστρατίου
«Τα δημόσια ΚΤΕΟ χρειάζονται αναδιάρθρωση ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά, κάτι που δεν είναι θέμα των υπαλλήλων αλλά της ηγεσίας του κράτους. Δεν μπορεί να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και να μην επιτρέπεται σε ένα δημόσιο ΚΤΕΟ να διαφημίζεται, όπως ένα ιδιωτικό» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου εκτιμώντας πως σε περίπτωση που μπει οριστικό λουκέτο στα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας θα επιβαρυνθεί οικονομικά ο πολίτης καθώς τα ιδιωτικά θα μπορούν να αυξάνουν κατά το δοκούν τις τιμές τους.

«Οι υπάλληλοι των δημόσιων ΚΤΕΟ στελεχώνουν υπηρεσίες που αποφέρουν κέρδη στο κράτος και δεν μπορεί τέτοιες υπηρεσίες να υποβαθμίζονται. Πρέπει να γίνονται διαρκώς καλύτερες μέσω της ορθής εκπαίδευσης του προσωπικού τους, ενώ δεν είναι ψέμα το γεγονός πως στα δημόσια ΚΤΕΟ έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα επίορκων υπαλλήλων, τα οποία και πρέπει να αποκλειστούν ώστε ο πολίτης να μην πέφτει στα χέρια τέτοιων υπαλλήλων. Αυτές όμως οι ενέργειες πρέπει να υλοποιηθούν κεντρικά και όχι από τους ίδιους τους υπαλλήλους» συμπληρώνει ο ίδιος.