GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Αφιλόξενη” η πόλη της Ξάνθης για άτομα με ειδικές ανάγκες!

-Οι χώροι παρκαρίσματος για ΑμΕΑ καταλαμβάνονται από Ι.Χ., χωρίς υποδομές τα δημοτικά κτήρια!     Το πιο σκληρό της πρόσωπο δείχνε...

-Οι χώροι παρκαρίσματος για ΑμΕΑ καταλαμβάνονται από Ι.Χ., χωρίς υποδομές τα δημοτικά κτήρια!  

 

Το πιο σκληρό της πρόσωπο δείχνει σε καθημερινή βάση η δημοτική αρχή Ξάνθης στους δημότες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή προβλήματα όρασης, καθώς είναι αδύνατη η πρόσβασή τους στο σύνολο των δημοτικών κτηρίων.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με κινητικά προβλήματα στην Ξάνθης, κος Κώστας Αμοιρίδης, «δεν μιλάμε μόνο για την πρόσβαση που απουσιάζει πλήρως απ’ όλα σχεδόν τα δημοτικά κτήρια της πόλης αλλά δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη όπως μια τουαλέτα για να εξυπηρετηθούμε». 

Τα κτήρια που διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές για την εύρυθμη πρόσβαση των ΑμΕΑ είναι ελάχιστα στην πόλη της Ξάνθης, όπως το κτήριο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ξάνθης ή το Δημοτικό Αμφιθέατρο. «Πρέπει να κάνουμε τα δημοτικά κτήρια προσβάσιμα για ΑμΕΑ. Είναι αδύνατη η πρόσβαση και υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί ακόμη και κάποιο ατύχημα» εξηγεί ο κος Αμοιρίδης για να συμπληρώσει πως «το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα δημόσια κτήρια αλλά και στα ιδιωτικά, όπως οι χώροι ψυχαγωγίας και τα καφέ-μπάρ που ένα άτομο με αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα κίνησης και όρασης είναι σοβαρά και καθημερινά, με τα ΑμΕΑ να ταλαιπωρούνται και τη δημοτική αρχή να αδιαφορεί ενώ παράλληλα παρατηρούνται περιπτώσεις δημοτών που δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για τους συμπολίτες τους με ειδικές ανάγκες. «Δεν υπάρχει θέση για να παρκάρεις ούτε να κινηθείς μέσα στην πόλη. Οι μπάρες των αναπήρων είναι μονίμως κατειλημμένες από οχήματα ενώ οι διαβάσεις τυφλών από τραπεζοκαθίσματα» επισημαίνει ο κος Αμοιρίδης για να προσθέσει πως «υπάρχουν διαβάσεις τυφλών που οδηγούν πάνω σε κολώνες ή ακόμη και σε δέντρα και είναι πολύ ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει κάποιο ατύχημα εάν κάποιος τις ακολουθήσει». 

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο δήμος Ξάνθης επέλεξε για ακόμη μια χρονιά να τοποθετήσει το Χριστουγεννιάτικο καράβι του επάνω στη διάβαση των τυφλών στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, κάτι που είχε πράξει και πέρσι με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012