GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κώστας Δαλάτσης: «Που πήγαν τα 150 εκατομμύρια που δόθηκαν στις ΕΑΣ;»

-Ο ίδιος κάνει λόγο για εξυπηρέτηση ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων, λάβρος κατά του ρόλου των Αγροτικών Ενώσεων! Ερωτηματικά αναφορικά με το...

-Ο ίδιος κάνει λόγο για εξυπηρέτηση ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων, λάβρος κατά του ρόλου των Αγροτικών Ενώσεων!

Ερωτηματικά αναφορικά με τους σκοπούς που εξυπηρέτησε η χορήγηση άτοκων δανείων 150 εκατομμυρίων ευρώ σε ΕΑΣ της χώρας το 2008 για την ενίσχυση των αγροτών εξέφρασε ο πρόεδρος των αγροτών Ξάνθης κ. Κώστας Δαλάτσης μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.

Όπως μάλιστα σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά «αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν στις Ενώσεις για να μοιραστούν υποτίθεται στους αγρότες αν και δεν πήγαν τελικά σε αυτούς. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν  για να ανασάνουν οι ΕΑΣ είτε για να εξυπηρετήσουν ψηφοθηρικούς σκοπούς. Ελάχιστα βοηθηθήκαν οι παραγωγοί από αυτά χρήματα» για να συμπληρώσει πως «σωστά τα πήραν τα λεφτά για να βοηθηθούν οι αγρότες όμως δεν είδαμε κάτι τέτοιο να γίνεται και ρωτάμε εύλογα που πήγαν αυτά τα λεφτά;».

Τα προβλήματα που ταλανίζουν το σύνολο των αγροτών τόσο της Ξάνθης όσο και ολόκληρης της περιφέρειας είναι γνωστά και σχετίζονται τόσο με το κόστος παραγωγής όσο και τα αντίστοιχα κέρδη, καθώς και τα κίνητρα που δίνονται από πλευράς της πολιτείας είναι ελάχιστα για την ανάπτυξη του πρωτογενούς παρέα. Την ίδια στιγμή από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε γνωστό ότι υπάρχει η πρόθεση να δοθεί εκκλησιαστική γη σε νέους αγρότες ώστε να την καλλιεργήσουν.
Σχολιάζοντας τη πρόθεση της Εκκλησίας ο κος Δαλάτσης σημειώνει πως «δεν ξέρω εάν υπάρχουν τέτοιες εκτάσεις στην περιοχή αλλά σαν είδηση είναι ωραία». Παράλληλα ο ίδιος εκτιμά πως εάν η γη δοθεί σε νέους αγρότες που προτίθενται να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα για να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της γης αυτομάτως αυτό θα σημαίνει πως θα απαιτηθεί ένα πρώτο κεφάλαιο για την ανάπτυξη αγροτικών δραστηριοτήτων από πλευράς των ενδιαφερόμενων, κεφάλαιο που ενδεχομένως να μην υπάρχει σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

«Ήδη έχουμε προχωρήσει στη σύσταση νέου αγροτικού συλλόγου στον Τόπειρο και τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε και στην εγγραφή μελών. Θέλουμε άτομα νέα, δραστήρια και με ιδέες μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και χρωματισμούς» επισημαίνει ο ίδιος, αναφερόμενος στη σύσταση νέου συνδικαλιστικού οργάνου στην περιοχή του κάμπου της Ξάνθης.