GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χωρίς ταξί η Ξάνθη από Δευτέρα – νέο κύμα κινητοποιήσεων!

Χειρόφρενο τραβούν από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου οι οδηγοί ταξί της Π.Ε Ξάνθης εφαρμόζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας τους για απεργία δι...

Χειρόφρενο τραβούν από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου οι οδηγοί ταξί της Π.Ε Ξάνθης εφαρμόζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας τους για απεργία διαρκείας με επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες Ταξί Ξάνθης αναφέρουν:
"Κατόπιν γενικής συνέλευσης του σωματείου ταξί Ξάνθης αποφασίστηκε όλα τα ταξί του νομού να κατέλθουν σε κυλιόμενες επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από τις 5.00 το πρωί της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου και έως τις 5.00 το πρωί της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου 2012 ενάντια στην αρπαγή του ελάχιστου – πλέον – μεταφορικού μας έργου και στην παράδοση αυτού στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και στις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και κατά των νέων οικονομικών μέτρων που σχεδίασαν η Ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η τρόικα.

Στη διάρκεια των απεργιών το τηλεφωνικό κέντρο του Ράδιο Ταξί θα δέχεται κλήσεις και θα εξυπηρετεί με ταξί επιφυλακής μόνο για επείγοντα περιστατικά υγείας καθώς και για την μεταφορά νεφροπαθών.

Σημειωτέον επίσης ότι όλες τις ημέρες των απεργιακών μας κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών και ως εκ τούτου οι μεταφορείς που έχουν αναλάβει το έργο θα ενημερώσουν εγκαίρως τους γονείς των μαθητών".

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ταξί, η αιτία δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι στο νέο μνημόνιο πέρασε άρθρο που απελευθερώνει την εναλλακτική αγορά ειδικής μίσθωσης.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «έναν ακόμη πονοκέφαλο» που «επιφύλασσε στον κλάδο των ταξί ο Υπουργός Ανάπτυξης», καθώς «με τη γνωστή συνταγή του απόλυτου αιφνιδιασμού, το υπουργείο ενημέρωσε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου ότι στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη περιέχεται άρθρο που ουσιαστικά αφαιρεί μέρος του μεταφορικού μας έργου. Είναι απορίας άξιο αυτό που προσπαθεί να κάνει ο κ. Χατζηδάκης. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει πως και γιατί μέσα σε μια παράγραφο ικανοποιείται το πάγιο αίτημα του τουριστικού κλάδου, δηλαδή του ΣΕΤΕ, να νομιμοποιηθεί δηλαδή η υποκλοπή του μεταφορικού μας έργου» σημειώνει η ομοσπονδία ταξί και αγοραίων».
Οι αυτοκινητιστές καταγγέλλουν ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), «παρακάμπτοντας την κυβέρνηση σχεδίασαν και συνεχίζουν να σχεδιάζουν με την τρόικα το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό» χαρακτηρίζοντας τον ΣΕΤΕ ως την «μεγαλύτερη αιτία του κακού».
«Σε καμιά περίπτωση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 5 το πρωί ξεκινάμε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξαναβγαίνουμε στους δρόμους κι ο Θεός …των τουριστικών χορηγών ας βάλει το χέρι του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα λειτουργεί ομάδα έκτακτης ανάγκης ώστε να εξυπηρετεί ασθενείς και πολίτες που έχουν μεγάλη ανάγκη για άμεση μετακίνηση.