GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καβάλα: Το Συμβούλιο της Ευρώπης συγχαίρει την πόλη των Αργοναυτών για την ανάπτυξη των προνοιακών υποδομών της

Τις καινοτόμες δράσεις του στον τομέα της πρόνοιας θα παρουσιάσει ο Δήμος Καβάλας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο στις 21 και ...

Τις καινοτόμες δράσεις του στον τομέα της πρόνοιας θα παρουσιάσει ο Δήμος Καβάλας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2012 μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένη στις τοπικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμος Καβάλας τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με επιτυχία το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και πρόσφατα το Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών. Και οι τρεις προνοιακές δομές υλοποιούνται μέσα από την στήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος «TOGETHER» (Developing Responsibility for Social Inclusion and Well Being of All).

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «TOGETHER», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάπτυξη της συνυπευθυνότητας όσον αφορά την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση της ζωής μη προνομιούχων και περιθωριοποιημένων πολιτών. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι ο Δήμος Mulhouse ενώ στο δίκτυο συμμετέχουν μέχρι τώρα δήμοι από την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Λετονία, καθώς και ο Δήμος Καβάλας. Στρατηγικός εταίρος είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η τιμητική πρόσκληση προς το Δήμο Καβάλας από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την παρουσίαση των προνοιακών δομών του απευθύνθηκε ως κατάληξη της ιδιαίτερα πετυχημένης παρουσίας της Καβαλιώτικης αντιπροσωπείας στην τελευταία συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής διαχείρισης και υλοποίησης του προγράμματος «TOGETHER» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μulhouse της Γαλλίας.

Στη συνάντηση της Mulhouse παρουσιάστηκαν λεπτομερώς οι πιλοτικές δράσεις και τα ολοκληρωμένα Στρατηγικά Σχέδια Δράσης για την Πρόνοια των εταίρων του έργου που ετοίμασαν. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Καβάλας παρουσίασε την πιλοτική δράση «Κοινωνικό Φαρμακείο - Ιατρείο» και συμμετείχε σε εργαστήρια για τη διατήρηση δικτύων και την εύρεση πηγών χρηματοδότησης μαζί με τις δυο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της ομάδας έργου που εδρεύουν στην Καβάλα το Σύλλογο ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια και το Σύλλογο ΚΕΘΕΑ - ΚΙΒΩΤΟΣ.
ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012