GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κ. Κιούση: «Υπόδειγμα η απόφαση του Πρωτοδικείου για την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου»

Ως μια γενναία απόφαση που δημιουργεί νομολογία χαρακτήρισε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κα Κυριακή Κιούση-Σιούτη την υπ. ...

Ως μια γενναία απόφαση που δημιουργεί νομολογία χαρακτήρισε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κα Κυριακή Κιούση-Σιούτη την υπ. αριθμ. 511/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης που κηρύσσει ως αντισυνταγματικό το Μνημόνιο και δικαιώνει εργαζόμενο του ΚΤΕΛ. 

«Εκδόθηκε η 511/2012 απόφαση από το Πρωτοδικείο Ξάνθης είναι μια γενναία απόφαση της προέδρου μας όπου στο αίτημα του εργαζόμενου να ρυθμιστεί η εργασιακή του σχέση απάντησε θετικά, και έως ότου δικαστεί η τακτική αγωγή μπορεί να μείνει στην εργασία του» αναφέρει η ίδια μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα συμπληρώνοντας πως «εμείς ήδη και στην ολομέλεια που είχαμε το προηγούμενο Σάββατο αποφασίσαμε να προσφύγουμε προς κάθε διάταξη που κρίνουμε ως αντισυνταγματική. Δεν μπορεί όταν υπάρχει το Σύνταγμα να έρχεται ένα Μνημόνιο και να ρυθμίζει όλα αυτά για τα οποία τόσα χρόνια αγωνιστήκαμε». 

Η ίδια μάλιστα σημειώνει πως η ως άνω απόφαση θα αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο πάνω στο οποίο μπορούν να στηριχτούν και άλλοι δικαστές για την έκδοση ανάλογων αποφάσεων τονίζοντας πως «θα διαμορφωθεί πλέον νομολογία και εμείς λειτουργούμε με βάση τη νομολογία, είναι ο νόμος αλλά είναι και η νομολογία. Επειδή την πήρα και στα χέρια μου την απόφαση της προέδρου μας μπορώ να πω πως είναι μια τόσο δομημένη και εμπεριστατωμένη απόφαση που αποτελεί υπόδειγμα». 
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012