GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υπό κατάληψη ο δήμος Ξάνθης, αναβλήθηκαν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ   Σε αναβολή οδηγήθηκαν οι δύο συν...

-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

Σε αναβολή οδηγήθηκαν οι δύο συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω της κατάληψης που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του δήμου Ξάνθης.

Έτσι παρά το γεγονός πως αρχικά είχε προγραμματιστεί η μεν Οικονομική Επιτροπή του δήμου να συνεδριάσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς το δημαρχιακό μέγαρο τελεί υπό κατάληψη ήδη από την αρχή της εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τον χώρο του δημαρχείου απέχοντας παράλληλα από τις εργασίες τους, ενώ στην είσοδο του δημαρχείου είχαν αναρτήσει το πανό της κατάληψής τους. Ως εκ τούτου η Οικονομική Επιτροπή του δήμου δεν είναι εφικτό να συνεδριάσει λόγω τόσο της κατάληψης του κτηρίου όσο και του γεγονότος πως δεν υπήρχε η δυνατότητα γραμματειακής υποστήριξης.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, η οποία είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει το μεσημέρι, την ίδια ώρα με την Οικονομική Επιτροπή, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΑΠΑΞ στο κτήριο που βρίσκεται επί της πλατείας Ματσίνη. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Παναγιώτης Ταρενίδης  η συνεδρίαση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί καθώς πλην των άλλων απουσίαζαν οι υπάλληλοι που ήταν και εισηγητές των υπό συζήτηση θεμάτων της Επιτροπής. «Υπάρχει ο χώρος που θα συνεδρίαζε η επιτροπή αλλά τελεί υπό κατάληψη και δεν είναι μόνο αυτό αλλά λείπουν και οι εισηγητές των θεμάτων και η γραμματέας και για τον λόγο αυτό σεβόμαστε την απόφαση τους και είμαστε υποχρεωμένοι να αναβάλουμε τη συνεδρίαση για κάποια από τις επόμενες ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα υπό κατάληψη συνεχίζει να βρίσκεται και το Γραφείο Διοίκησης του Δήμου, με τους δημοτικούς υπαλλήλους να αντιδρούν στο μέτρο της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας που αφήνει στον δρόμο 14 εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου του δήμου Ξάνθης, ζητώντας επιτακτικά να μην εφαρμοστεί το μέτρο ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζουν πως δεν θα προχωρήσουν στην αποστολή της λίστας με τα στοιχεία των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Στην προσπάθεια του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και τις συζητήσεις που είχε πυροδοτήσει η απόφαση του δήμου Ξάνθης να ορίσει την ίδια ώρα (σ.σ. 13.00μ.μ) και μέρα συνεδρίασης των δύο Επιτροπών του, ο κος Παναγιώτης Ταρενίδης ανέφερε πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εφόσον οι συνεδριάσεις δεν γίνονται στον ίδιο χώρο καθώς και πως κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο παρελθόν στον δήμο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012