GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τεράστια η έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης!

-Κόβουν ξύλα και ανάβουν υπαίθριες φωτιές οι αστυνομικοί της Ξάνθης που βρίσκονται στο Παρανέστι!  Το ζήτημα της υποστελέχωσης της Α...

-Κόβουν ξύλα και ανάβουν υπαίθριες φωτιές οι αστυνομικοί της Ξάνθης που βρίσκονται στο Παρανέστι! 


Το ζήτημα της υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης επαναφέρουν στο προσκήνιο οι Αστυνομικοί με επιστολή τους προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης κο Γιώργο Γκοδοσίδη.

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ίδιοι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού αντί να βρίσκει λύση, επιδεινώνεται μετά και τη μετακίνηση μιας διμοιρίας αστυνομικών της Α.Δ. Ξάνθης στο Παρανέστι Δράμας για τη φύλαξη του Κέντρου Κράτης Λαθρομεταναστών. 

Χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί αναφέρουν πως οι συνθήκες στις οποίες είναι εκτεθειμένοι οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση της βάρδιάς τους δεν είναι οι προβλεπόμενες και ως εκ τούτου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναγκάζονται να κόψουν ξύλα και να ανάψουν υπαίθριες φωτιές ώστε να ζεσταθούν λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Αναλυτικά οι Αστυνομικοί Ξάνθης αναφέρουν:
Σχεδόν 1 μήνα μετά την έναρξη των μετακινήσεων της διμοιρίας μας στο Κέντρο Φύλαξης Παρανεστίου , τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όχι μόνο δεν έχουν λυθεί αλλά αντιθέτως τείνουν αυξανόμενα.

- Ο αριθμός της διμοιρίας συνεχίζει να μην είναι ο προβλεπόμενος για την ασφάλεια των 

συναδέλφων που την απαρτίζουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
- Η διμοιρία απασχολείτε 10 ώρες για κάθε βάρδια χωρίς ακόμα να εφαρμόσετε το Π.Δ. 
   394/3-12-2001 όπως περιγράφεται στο άρθρο 1, παράγραφος 4.

- Οι συνάδελφοι είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα και αναγκάζονται να κόβουν    ξύλα και να ανάβουν υπαίθριες φωτιές για να ζεσταθούν.

- Συνεχίζουν να εκτελούν βάρδιες συνάδελφοι οι οποίοι δεν είναι στους τριάντα τρεις (33) που δικαιούνται το επίδομα διμοιρίας.

- Στην σύνθεση της διμοιρίας συμμετέχουν συνάδελφοι που εκτελούν γραφειακή υπηρεσία, με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τις 16 ώρες που προβλέπει να απασχολούνται το νέο προεδρικό διάταγμα.

κ.Διευθυντά
Γνωρίζουμε ότι δεν είστε υπεύθυνος για την τεράστια έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στην Α.Δ Ξάνθης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραβιάζονται τα προεδρικά διατάγματα σε βάρος των συναδέλφων μας. Για αυτό το λόγο ζητούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων που σας αναφέρουμε.