GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υπό βροχή και χωρίς μαθητές οι παρελάσεις σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ

Υπό ισχυρή βροχόπτωση και χωρίς τους μαθητές πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την Περιφέρεια Α...

Υπό ισχυρή βροχόπτωση και χωρίς τους μαθητές πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ. 

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών ματαιώθηκαν οι μαθητικές-πολιτικές παρελάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι στρατιωτικές παρελάσεις σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής τόσο στην Ξάνθη, όσο και στην Κομοτηνή και τη Δράμα αποφασίστηκε η ματαίωση των μαθητικών παρελάσεων, υπό τον φόβο της επιδείνωσης των ήδη άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Παρόμοιες αποφάσεις πήραν τόσο η Π.Ε. Καβάλας όσο και η Π.Ε. Έβρου, με τις τελετές για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, που αποτελούνται από τη στρατιωτική παρέλαση αλλά και την κατάθεση στέφανων συνοδευόμενη από τη θρησκευτική δοξολογία, να πραγματοποιούνται κανονικά.

Στην πόλη της Ξάνθης η κατάθεση των στεφάνων έγινε με τη συνοδεία… ομπρελών καθώς τη στιγμή εκείνη έβρεχε καταρρακτωδώς, ενώ στην πόλη της Κομοτηνής ο στρατός παρέλασε υπό ισχυρή βροχόπτωση.

«Το στρατιωτικό άγημα θα παρέλαυνε ακόμη και αν έβρεχε πάρα πολύ δυνατά και έντονα. Αυτό δηλώνει για όλους την αποφασιστικότητα ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάει ο τόπος να κρατήσουμε ακέραιη την εθνική μας ανεξαρτησία και ακεραιότητα της πατρίδας μας. Να είναι σίγουροι οι Έλληνες ότι υπάρχουν ακρίτες που φυλάνε τα σύνορά μας» επισήμανε ο δήμαρχος Καβάλας κος Κώστας Σιμιτσής ενώ από τη μεριά του ο Υφυπουργός Εργασίας κος Νίκος Παναγιωτόπουλος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της Καβάλας, τόνισε μεταξύ άλλων πως «υπήρχαν και το 40 Έλληνες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, φτωχοί και πλούσιοι, έχοντες και μη έχοντες, αλλά όλοι ξεπέρασαν την ατομική τους κατάσταση και στοιχήθηκαν πίσω από την κυβέρνηση για να πάνε να πολεμήσουν γιατί προέταξαν το συλλογικό απέναντι στο ατομικό».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης στην πόλη της Δράμας, ενώ από τη μεριά του ο Υπουργός Εσωτερικών κος Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στην Κομοτηνή, υπογράμμισε πως «είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει τις αντοχές και η ελληνική πολιτεία τη βούληση να προχωρήσουμε προς τα μπρος εμπνεόμενοι από αυτά που μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας».

Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών παρελάσεων δεν σημειώθηκαν επεισόδια στις πόλεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, αν και ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο των εκδηλώσεων.