GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με βολές και πυρά της Αντιπολίτευσης ο απολογισμός του δήμου Ξάνθης!

-Χαρακτήρισαν ανύπαρκτο το έργο της δημοτικής αρχής και απαξιωμένη τη διαδικασία του απολογισμού των πεπραγμένων…. -Άλλη μια στείρα και ...

-Χαρακτήρισαν ανύπαρκτο το έργο της δημοτικής αρχής και απαξιωμένη τη διαδικασία του απολογισμού των πεπραγμένων….
-Άλλη μια στείρα και ωραιοποιημένη απόδοση των πεπραγμένων του δήμου, όλα “βαίνουν καλώς” ισχυρίζεται η συμπολίτευση!
-“Ά! έχουμε και τη Σταυρούπολη” είπε ο δήμαρχος Ξάνθης, λίγο πριν την ολοκλήρωση της τοποθέτησής του, πέντε μόλις δράσεις για τη Δ.Ε. Σταυρούπολης για όλο του 2011 και όλες τους… πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις!


Τον καθιερωμένο απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμαρχος Ξάνθης κος Μιχάλης Στυλιανίδης στην Καπναποθήκη Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο δήμαρχος ξεκίνησε την παρουσίασή του παραθέτοντας μια σειρά από δράσεις, ενέργειες και έργα της δημοτικής αρχής που ολοκληρώθηκαν το 2011, αποδίδοντας τα όλα με έναν έντονο τόνο ωραιοποίησης. Στους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε έντυπο υλικό στο οποίο παρουσιάζονται συνοπτικά και κατηγοριοποιημένα “τα έργα και οι ημέρες” του Δήμου Ξάνθης. 

Αρνητικά σχολιάστηκε από την αντιπολίτευση το γεγονός πως στον απολογισμό των πεπραγμένων του δήμου παρουσιάζονται μόλις πέντε δράσεις που αφορούσαν τη Δ.Ε. Σταυρούπολης, μεταξύ των οποίων δεν υπήρχε ούτε ένα έργο, αλλά μόνο πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και το ότι δεν υπήρχαν συγκριτικά στοιχεία για παλαιότερα χρόνια ώστε να αποδοθεί πλησιέστερα προς την πραγματικότητα η εικόνα των δράσεων του δήμου.

Χρ. Πούλιος: «Ανύπαρκτο το έργο δεν μπορώ να ασκήσω κριτική!»
«Αισθάνομαι θλίψη για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο δήμος, πως μπορείς να ασκήσεις κριτική σε κάτι που είναι ανύπαρκτο; Και το δυσάρεστο είναι ότι έχει άλλους 18 μήνες μπροστά της αυτή η δημοτική αρχή» επισήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο κος Χρίστος Πούλιος σχολιάζοντας την περιληπτική παρουσίαση των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα ανέφερε πως από τη μεριά τους οι Πολίτες για την Αλλαγή έδωσαν χείρα βοηθείας στη δημοτική αρχή, η οποία δεν την δέχτηκε.

«Δεν μας κάνατε καμία κουβέντα για την αμαρτωλή ΕΑΠΑΞ που κατάντησε βαμπίρ έτοιμη να σας πιει το αίμα, για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, για την ΕΤΕΝΕΞ, για τη ΔΕΥΑΞ που χρόνο με τον χρόνο σφίγγει όλο και πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό του δήμου. Δεν ντραπήκατε να παρουσιάζετε ένα θετικό ισοζύγιο και να δίνετε μια εικόνα στους πολίτες ότι είναι μια χαρά η ΔΕΥΑΞ η οποία είναι 13 εκατομμύρια ευρώ μέσα» τόνισε ο ίδιος, εξηγώντας πως «δεν μας δώσατε ένα στοιχείο για το τι είχατε σκοπό να κάνετε και τι ακριβώς κάνατε. Θα εκτιμούσα να λέγατε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση, αυτά μπορέσαμε να κάνουμε και για αυτά να μας κρίνετε. Ούτε μια συγγνώμη για το κολυμβητήριο, για έργα στα Κιμμέρια που δεν κάνατε, για τα διάφορα δημοτικά ακίνητα που ρημάζουν ανεκμετάλλευτα. Είναι πολύ άσχημο να λέμε συνέχεια ότι ο δήμος πατάει σε πήλινα πόδια. Είναι τριτοκοσμική η εικόνα της πόλης μας με τα καμένα φώτα και τους σκαμμένους δρόμους». 

Όπως μάλιστα σημείωσε ο κος Πούλιος απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Ξάνθης «στην τελευταία σας θητεία δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Πάρτε πρωτοβουλίες και καθαρίστε τα βαρίδια του δήμου. Να βγει ο δήμος μπροστά και να διεκδικήσει επενδυτικές ευκαιρίες και την προάσπιση κεκτημένων χρόνων που πλήττονται. Σε αυτά θα είμαστε αρωγοί σας».

Μ. Φανουράκης: «Ήταν όλοι τους απόντες, μόνος του ο Δήμος»
Την παντελή απουσία τόσο της Περιφέρειας, όσο και των τοπικών βουλευτών αλλά και τους κράτους από το πλευρό του δήμου Ξάνθης επισήμανε κατά τη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής του ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κος Μανώλης Φανουράκης, αναφέροντας πως «ήταν απούσα η Περιφέρεια, απών το κράτος, απόντες οι βουλευτές μας και μόνος ο δήμος έτρεχε για τα προβλήματά του».

Ν. Ανταμπούφης: «Έχει απαξιωθεί η διαδικασία του απολογισμού»
Την πεποίθηση πως έχει απαξιωθεί η διαδικασία του απολογισμού των πεπραγμένων του δήμου εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθης κος Νίκος Ανταμπούφης επισημαίνοντας πως «έχει απαξιωθεί η διαδικασία αυτής της συνεδρίασης εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αυτό που σήμερα έχουμε μπροστά μας είναι μια θλιβερή εικόνα και είναι το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης αντίληψης που έχει η δημοτική αρχή για όλες τις ανοιχτές εκδηλώσεις. Θλίβομαι από την εικόνα της συνεδρίασης, καθώς υπάρχουν ελάχιστοι συνδημότες μας και απουσιάζουν δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ξάνθης».

Ως “μαγική εικόνα και έκθεση ιδεών” χαρακτήρισε ο ίδιος τον απολογισμό, εξηγώντας πως  για είναι ουσιαστική η διαδικασία του απολογισμού δεν αρκεί μια απλή περιγραφή-παρουσίαση, αλλά απαιτείται η παράθεση συγκριτικών στοιχείων καθώς και η ανάπτυξη διαλόγου πάνω σε ένα σχέδιο για το μέλλον του δήμου. «Αντιμετωπίστηκε με έναν γραφειοκρατικό τρόπο ο απολογισμός. Εάν αυτός ήταν ο σκοπός της σημερινής παρουσίας μας θα έπρεπε απλώς να σταθούμε μόνο στο φυλλάδιο που σήμερα μοιράζεται χωρίς να απαιτείται η ζωντανή παρουσία μας εδώ σήμερα. Η πόλη μας και ο δήμος μας κατ’ επέκταση έχει μια εικόνα που ο καθένας κάνει ότι θέλει, δεν υπάρχει προστασία, δεν υπάρχει υπεράσπιση του νόμου σε ότι αφορά τα ζητήματα του δήμου και αυτή είναι η πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο κος Ανταμπούφης. 

Γ. Κολλάρος: «Ο Δήμος έχει ένα μεγάλο τμήμα που δεν μπορεί να το παρακολουθήσει»
Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κος Γιώργος Κολλάρος, σημείωσε πως «για να κάνει κανείς ένας απολογισμός θα πρέπει να δεις σε τι πλαίσιο έγινε η όλη δουλεία. Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ άσχημη θέση σήμερα. Είμαστε ένας δήμος που έχει ένα μεγάλο τμήμα που δεν μπορεί να το παρακολουθήσει».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως θα έπρεπε να προσανατολίσει τις δράσεις του ο δήμος προς την ελάφρυνση των πολιτών και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, και τα οποία εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει τη χώρα, παρουσιάζοντας ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο.