GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της Μητρόπολης

-Σε πρώτη φάση λειτουργεί πολιτικά τρεις ημέρες την εβδομάδα, έγιναν τα εγκαίνια το απόγευμα της Δευτέρας -Αγκαλιάζουν οι Ξανθιώτες το ε...

-Σε πρώτη φάση λειτουργεί πολιτικά τρεις ημέρες την εβδομάδα, έγιναν τα εγκαίνια το απόγευμα της Δευτέρας

-Αγκαλιάζουν οι Ξανθιώτες το εγχείρημα, προσφέρουν φάρμακα, χρήματα και εθελοντικά τις υπηρεσίες τους!

 

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρακείου της Μητρόπολης Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, θέτοντας και επισήμως σε λειτουργία το εγχείρημα της Μητρόπολης για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε άπορους, άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες.

Με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης το Κοινωνικό Ιατρείου θα λειτουργεί αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από τις 15.00 έως και τις 17.00. Ήδη στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου έχουν συλλεχθεί φάρμακα για τους ασθενείς, ενώ καθημερινά πολίτες, που ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον αγκαλιάζοντας εξ’ αρχής το εγχείρημα της Μητρόπολης, μπορούν να προσφέρουν φάρμακα.

Όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης δικαίωμα χρήσης του Ιατρείου έχουν όλοι οι άνεργοι και πλήρως ανασφάλιστοι πολίτες που δεν λαμβάνουν κάποιο επίδομα ανεργίας και προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε συνεργασία της Μητρόπολης με τον ΟΑΕΔ Ξάνθης για την καταγραφή των αναγκών της Π.Ε. Ξάνθης.

«Υπάρχει ενδιαφέρον και από παιδίατρους να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους γεγονός που σημαίνει ότι και άνεργες μητέρες με παιδία θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Ιατρείο» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Το Ιατρείο λειτουργεί με την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και πολιτών της Ξάνθης ενώ το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συλλογή φαρμάκων για τις ανάγκες του Ιατρείου. Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ξάνθης προσέφερε ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Ιατρείου μια κούτα με φάρμακα ενισχύοντας τα πρώτα βήματα του όλου εγχειρήματος.

Από τη μεριά της η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης κα Δέσποινα Κάλφα επισήμανε ότι οι φαρμακοποιοί της πόλης θα συνδράμουν με την παροχή υπηρεσιών αλλά και χρημάτων εφόσον αυτό χρειαστεί για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, υπογραμμίζοντας πως οι πολίτες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν φάρμακα μπορούν να τα καταθέτουν στα κατά τόπους φαρμακεία της Ξάνθης ή στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Δέσποινα Κάλφα Κοινωνικό Ιατρείο 
Μητροπολίτης Ξάνθης Κοινωνικό Ιατρείο