GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εκλέχθηκε, ηλεκτρονικά, το Συμβούλιο Διοίκησης του Δημοκρίτειου!

Οκτώ είναι τα μέλη που εκλέχθηκαν και θα απαρτίζουν το Συμβούλιο Διοίκησης του ΔΠΘ, μετά και τη διεξαγωγή δια της ηλεκτρονικής ψηφοφορία...

Οκτώ είναι τα μέλη που εκλέχθηκαν και θα απαρτίζουν το Συμβούλιο Διοίκησης του ΔΠΘ, μετά και τη διεξαγωγή δια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των εκλογών για την ανάδειξη του Ανώτατου Πανεπιστημιακού Οργάνου το οποίο θα ασκεί τη διοίκηση.

Οι ηλεκτρονικές κάλπες άνοιξαν το πρωί της Δευτέρας και έκλεισαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εκλέγοντας στην πρώτη θέση με 98 ψήφους τον πρ. Πρύτανη της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης κο Αθανάσιο Καραμπίνη. Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές αποφασίστηκε τελικά να διεξαχθούν ηλεκτρονικά καθώς κατέστη αδύνατο να πραγματοποιηθούν κανονικά, μιας και οι φοιτητές μπλόκαραν την εκλογική διαδικασία πραγματοποιώντας διαδοχικές καταλήψεις στην Πρυτανεία, καθώς αντιδρούν στη λειτουργία και τον ρόλο του Συμβουλίου Διοίκησης, όπως αυτά ορίζονται από τον νέο εκπαιδευτικό νόμο.

Δικαίωμα ψήφου είχαν όλα τα μέλη ΔΕΠ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα το Συμβούλιο Διοίκησης.

Συνολικά υπήρχαν δεκαπέντε υποψήφιοι, ενώ τα οκτώ μέλη που εκλέγονται έχουν ως εξής:
1. Καραμπίνης Αθανάσιος Ιωάννης από: Πολυτεχνική Σχολή
2. Σιμόπουλος Κωνσταντίνος Ευθύμιος από: Τμήμα Ιατρικής
3. Μαλτέζος Ευστράτιος Σάββας από: Τμήμα Ιατρικής
4. Τσαουσίδης Βασίλειος Θεόδωρος από: Πολυτεχνική Σχολή
5. Μπότσαρης Κωνσταντίνος Στυλιανός από: Τμήμα Νομικής
6. Μαυρομμάτης Γεώργιος Χαρίλαος από: Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
7. Παύλου Στέφανος Κλεάνθης από: Τμήμα Νομικής
8. Κατρούγκαλος Γεώργιος Στέλιος-Παναγιώτης από: Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης