GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυξήθηκαν τα διαζύγια στην Αλεξ/πολη - Όλο και λιγότεροι γάμοι και περισσότερα διαζύγια

Σημεία των καιρών και της κρίσης, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις. Χρόνο με το χρόνο, όλο και λιγότερα ζευγάρι...

Σημεία των καιρών και της κρίσης, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις. Χρόνο με το χρόνο, όλο και λιγότερα ζευγάρια παίρνουν την απόφαση να παντρευτούν, ενώ όλο και περισσότερα παίρνουν το δρόμο του διαζυγίου. Το φαινόμενο είναι μάλλον πανελλαδικό, ενώ και στην περιοχή ευθύνης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, οι αριθμοί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Τα μεγαλύτερα πάθη εγείρονται στις δίκες αυτές, περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία δικαίου.

Έρωτες που λήγουν άδοξα σε κάποιο γραφείο δικαστή και παιδιά για τα οποία πλέον θα φροντίσει ο νομοθέτης. Η ραγδαία αύξηση των διαζυγίων την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, φαίνεται να προκαλείται από το ασθενές φύλο, καθώς το 70% και πλέον των διαζυγίων κινούνται καταρχήν από τις γυναίκες. Κύρια αιτία φαίνεται να είναι η μοιχεία, αν και τις περισσότερες φορές η είδηση αυτή δε φτάνει στις αίθουσες των ακροατηρίων, καθώς ουδείς θέλει να εκτίθεται. Άλλη αιτία που ακολουθεί είναι τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία γιγαντώνονται πλέον με την κρίση με αποτέλεσμα να παρατηρείται και σε παγκόσμιο επίπεδο αύξηση των διαζυγίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, από 1η Ιανουαρίου έως και 11 Οκτωβρίου, είχαν τελεστεί 252 γάμοι κι είχαν πάρει το δρόμο τους 58 διαζύγια. Αντίστοιχα, για όλη τη χρονιά του 2011, τελέστηκαν 272 γάμοι και εκδόθηκαν 54 διαζύγια. Όπως είναι γνωστό, η συντριπτική πλειοψηφία των γάμων τελείται τους θερινούς μήνες. Έτσι, κι ενώ ήδη έχουμε αφήσει πίσω μας το καλοκαίρι, παρατηρούμε ότι ο αριθμός των τελεσθέντων γάμων είναι αρκετά μικρότερος από τον περσινό, με λίγες πιθανότητες να ξεπεραστεί ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Αντιθέτως, πέρσι, εκδόθηκαν όλη τη χρονιά 54 διαζύγια, ενώ φέτος έχουμε ήδη φτάσει στα 58. Μάλιστα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, στα γραφεία της Μητρόπολης φτάνουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ειδοποιήσεις από την εισαγγελία για πνευματικές λύσεις γάμων.
Πηγή: gnomionline.gr