GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Λουκέτο στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης

-Δρομολογούν τη μετατροπή του σε κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών!    Οριστικοποιήθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο...

-Δρομολογούν τη μετατροπή του σε κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών! 

 

Οριστικοποιήθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο Στρατόπεδο Αναλογίδη της Σταυρούπολης, το οποίο λειτουργούσε ως κέντρο νεοσυλλέκτων.
 
Ήδη εδώ και δύο περίπου χρόνια το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην ορεινή Σταυρούπολη της Ξάνθης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες να λειτουργήσει ξανά. Όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiToday.com εδώ και μερικούς μήνες γραμματειακό υλικό που βρισκόταν στο στρατόπεδο Αναλογίδη μεταφέρθηκε σε άλλο στρατόπεδο της Ξάνθης, γεγονός που προμηνούσε και το οριστικό κλείσιμο του Κέντρου.
 
Το Στρατόπεδο Αναλογίδη βρίσκεται στη λίστα με τα 13 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που κλείνουν οριστικά, μετά από σχετική απόφαση, κάτι ωστόσο που σε συνδυασμό με το γεγονός πως ήδη ξεκίνησε η μεταφορά λαθρομεταναστών από την Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής στη Δράμα, σε Στρατόπεδο που συμπεριλαμβάνεται στην ίδια λίστα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο άμεσα να χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο για την κράτηση λαθρομεταναστών.

Άλλωστε και στο παρελθόν τέτοιου είδους σενάρια είχαν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, τώρα βέβαια φαντάζουν ιδιαιτέρως πιθανά.

Τα στρατόπεδα που βάζουν λουκέτο είναι: στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, στο Ρέθυμνο, στο Ναύπλιο, στην Κόρινθο, στην Τρίπολη (του στρατού), στη Σταυρούπολη Ξάνθης, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, στα Ιωάννινα, στο Παρανέστι Δράμας, στα Γιαννιτσά, στην Άρτα, στην Πάτρα και το μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης που είχε το Πολεμικό Ναυτικό στον Σκαραμαγκά.