GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο Ο.Ε.Κ. ζητά 600 ευρώ/τετραγωνικό από τους κατοίκους της Νεάπολης Ξάνθης!

-Αδυνατούν να αποπληρώσουν το ποσό λένε οι ίδιοι, στον αέρα οι οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας… -Διαμένουν στις οικίες τους από το 2000 με ...

-Αδυνατούν να αποπληρώσουν το ποσό λένε οι ίδιοι, στον αέρα οι οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας…

-Διαμένουν στις οικίες τους από το 2000 με συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης διαμερίσματος! 

 

Το ποσό των 585 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο καλούνται από το ΟΕΚ να καταβάλουν οι κάτοικοι της Νεάπολης Ξάνθης για την απόκτηση των οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας των εργατικών κατοικιών του οικισμού Ο.Ε.Κ. ΞΑΝΘΗ IV.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι των νεόδμητων οικοδομών της περιοχής της Νεάπολης το τίμημα το οποίου τους ζητά ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας κρίνεται ιδιαίτερα δυσβάσταχτο και απλησίαστο για τους ίδιους, καθώς παρουσιάζεται δραματικά αυξημένο συγκριτικά με το ποσό που πλήρωσαν οι προηγούμενοι δικαιούχοι αντίστοιχων κατοικιών στην περιοχή.
Συνολικά το ζήτημα που έχει ανακύψει αφορά 271 οικογένειες στην Ξάνθη, οι οποίες σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Εργασίας, την προσωρινή διοίκηση του ΟΕΚ καθώς και τοπικούς φορείς της Ξάνθης ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι σε θέση να καταβάλουν το ποσό που ζητείται και ως εκ τούτου να αποκτήσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας των κατοικιών στις οποίες διαμένουν από το 2000.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:
«Κύριε Υπουργέ
Κληθήκαμε πρόσφατα να προσκομίσουμε στα γραφεία του Ο.Ε.Κ στην Ξάνθη, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έκδοση οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας για τις εργατικές κατοικίες του οικισμού του Ο.Ε.Κ ΞΑΝΘΗ IV, τις οποίες δικαιωθήκαμε στην κλήρωση της   5-8-2000 και στις οποίες κατοικούμε βάση συμφωνητικού παραχώρησης χρήσης διαμερίσματος.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τους αρμόδιους υπαλλήλους ότι το ύψος του τιμήματος που προτίθεται να ορίσει ο Ο.Ε.Κ ανέρχεται στα 585 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
 
Το τίμημα είναι υπερβολικά υψηλό και ξεπερνά ακόμη και τις σημερινές τιμές πώλησης των νεόχτιστων διαμερισμάτων. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για τις προηγούμενες εργατικές κατοικίες το τίμημα ήταν 347 ευρώ ανά τ.μ. με δυνατότητα έκπτωσης 40% σε περίπτωση εξόφλησης εντός 5ετίας.
 
Δεν είναι δυνατόν να οριστεί αυτό το τίμημα για σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν δώδεκα και πλέον χρόνια και που γνωρίζουμε όλοι τις ελλείψεις και  ατέλειες που παρουσίαζαν και τις οποίες αναγκαστήκαμε να αποκαταστήσουμε με σημαντικό ίδιο κόστος.
 
Δεν είναι δυνατόν να οριστεί αυτό το τίμημα σε αυτή την οικονομική συγκυρία, τις μειώσεις μισθών, την ύφεση και την ανεργία που ταλανίζει όλους μας και μας κάνει με τη βία να καταφέρνουμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα.
 
Κανείς μας δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί και το μόνο που θα πετύχει ο Ο.Ε.Κ αν επιμείνει σε αυτό το τίμημα, θα είναι το μεν Δημόσιο να μην εισπράξει αυτά που προσδοκά και οι δε δικαιούχοι να παραμείνουμε υπόχρεοι χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να αποκτήσουμε οριστικά παραχωρητήρια.

Επειδή δημιουργείτε ένα ζήτημα με έντονες κοινωνικές προεκτάσεις που αφορά 271 οικογένειες ζητάμε την παρέμβασή σας έτσι ώστε να οριστεί ένα τίμημα λογικό που να ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα και την σημερινή οικονομική κατάσταση. Ένα τίμημα που να μας δίνει τη δυνατότητα να το αποπληρώσουμε».