GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε απεργιακό κλοιό και η Ξάνθη – ανοιχτή η τοπική αγορά (+video)

Στους δρόμους της Ξάνθης ξεχύθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι απεργοί που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις  της ΓΕΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, πραγματ...

Στους δρόμους της Ξάνθης ξεχύθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι απεργοί που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις  της ΓΕΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιώντας πορεία και φωνάζοντας συνθήματα κατά των νέων δυσβάσταχτων για τους εργαζόμενους μέτρα.

Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δικηγόροι, φοιτητές και μεμονωμένοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους, αν και η συμμετοχή συγκριτικά με τις αλλαγές που θα επιφέρουν στα εργασιακά δικαιώματα τα νέα μέτρα χαρακτηρίζεται ισχνή. «Δε στεκόμαστε στη συμμετοχή αυτό που σήμερα έχει σημασία είναι το γεγονός ότι προσπαθούν να ανατρέψουν και τα τελευταία εργασιακά κεκτημένα χρόνων» αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κος Άγγελος Μπεμπεκίδης για να συμπληρώσει «ξεκινάμε σήμερα τον αγώνα μας όσοι αντέχουμε να βγούμε στους δρόμους ενάντια στα νέα μέτρα. Εμείς μιλάμε για ψυχές ανθρώπων, αυτοί κλεισμένοι στα κλουβιά τους δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στην κοινωνία. Ειρηνικά πρέπει να λάβουν το μήνυμα». 

Ανοιχτή η τοπική αγορά!
Ανοιχτή παρέμεινε η τοπική αγορά της Ξάνθης, με τον Εμπορικό Σύλλογο και την ΟΕΒΕ Ξάνθης να αποφασίζουν από τη μια για τη συμμετοχή των μελών τους στις κινητοποίησης χωρίς ωστόσο να προχωρούν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους. «Εμείς αποφασίσαμε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων να πραγματοποιήσουμε στάση εμπορίας, όπως αποφάσισε και το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, με τον Δ.Σ. του Συλλόγου να δίνει το παρών στις συγκεντρώσεις και όσα μέλη μπορούν και θέλουν να παρίστανται» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κος Ευθύμης Μίλκογλου, εξηγώντας παράλληλα πως τεράστια οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν το σύνολο των εμπόρων και ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής, καθώς το 40-50% εξ αυτών αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις.  

Δείτε τα βίντεο από τις κινητοποιήσεις που κατέγραψε η κάμερα του ThrakiToday.com