GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


SKODA Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3 - Παραιτήθηκε ο Ουζουνίδης

Ολοκληρώθηκε αναμέτρηση της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με γκολ-πέναλτι του Α...

Ολοκληρώθηκε αναμέτρηση της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με γκολ-πέναλτι του Αθανασιάδη στο 10', σουτ του Ρόμπερ (54') και τέρμα του Λάζαρ στο 88' ο «Δικέφαλος του βορρά» επικράτησε 3-0. Υπερβολική -τουλάχιστον- η υπόδειξη του διαιτητή Σιδηρόπουλου στο πρώτο γκολ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παραιτήθηκε από τον πάγκο της Ξάνθης με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η διοίκηση την έκανε δεκτή. Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης αποτελεί εδώ και λίγα λεπτά ο Μαρίνος Ουζουνίδης, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε παραιτήθηκε από τον πάγκο των Ακριτών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παραίτηση του έγινε δεκτή από την διοίκηση του συλλόγου, που βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Όλα αυτά με αφορμή την βαριά ήττα με 3-0 στα Πηγάδια από τον ΠΑΟΚ, μία βδομάδα μετά την ανακοίνωση της διοίκησης για την εμφάνιση με την Κέρκυρα και τα περι... Μπαρτσελόνας.

"Παραιτούμαι για να αλλάξει κάτι στην ομάδα"
Αρχικά είπε: "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Το σκορ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του ματς, από εκεί και πέρα, όμως, όταν κερδίζεις 0-3 εκτός έδρας είναι μεγάλη επιτυχία. Ξέρετε ότι έχω μεγαλώσει σε αυτή την ομάδα και πιστεύω πολύ στις δυνατότητές της. Οσο περνάει ο καιρός με την παρουσία και των καινούργιων παικτών θα πάει πολύ καλύτερα, αλλά όπως είπα και στον μεγαλομέτοχο κάτι πρέπει να αλλάξει".

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του: "Δηλώνοντας την παραίτησή μου είναι ότι καλύτερο μπορώ να κάνω. Γιατί πιστεύω στους παίκτες, έχουν δυνατότητες. Είναι δύσκολη περίοδος για εμάς. Οπότε πρέπει να γίνει κάτι δυνατό. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω εγώ για την ομάδα. Δεν γίνονταν διαφορετικά, ήθελα να δημιουργήσω κάποια πράγματα, από την στιγμή που δεν μπορούν να γίνει κάτι άλλο πρέπει να παραιτηθώ. Οι παίκτες δουλεύουν και θα πάνε την ομάδα ψηλά".

Κατέληξε λέγοντας: "Οι απαιτήσεις είναι πολλές, θεωρώ ότι αυτή την στιγμή κάτι πρέπει να γίνει. Οταν τους βλέπω τόσο απογοητευμένους ξέρω πως κάτι πρέπει να αλλάξει, μακάρι με το νέο προπονητή η Ξάνθη να φτάσει εκεί που πρέπει".

Προσωρινός ο Δανιήλ
Ο Χρήστος Πανόπουλος ενημέρωσε μετά το τέλος του αγώνα ότι ο Βασίλης Δανιήλ  (σ.σ βρέθηκε και στο γήπεδο) θα είναι ο προσωρινός αντικαταστάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της Ξάνθης. Υπογράμμισε πως πρόκειται για μια προσωρινή λύση, με τη διοίκηση να αναζητά κάτι που μόνιμο τις επόμενες ημέρες.

Πέναλτι για πολύ… κουβέντα
Το παιχνίδι ξεκίνησε ήρεμα. Μάλιστα, αρκετά ήρεμα, με την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Διάθεση υπήρχε, πλάνο όχι. Και κάπου εκεί… ήρθε το πέναλτι που υπέδειξε ο Σιδηρόπουλος για να βάλει «φωτιά» στα Πηγάδια. Ο Κομεσίδης ανέτρεψε τον Κάτσε μέσα στην περιοχή, σε μια φάση, όπου ο «άρχοντας» του αγώνα έδειξε πολύ εύκολα την άσπρη βούλα και θα σηκώσει πολύ κουβέντα η απόφασή του. Ο Αθανασιάδης έστησε τη μπάλα στα 11μέτρα και δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του στο 10’.

Οι ακρίτες προσπάθησαν και «ανέβασαν στροφές» προκειμένου να πετύχουν κάποιο γκολ. Οι φάσεις όμως γίνονταν με το… σταγονόμετρο, δείγμα του ότι η επόμενη φάση από το τέρμα έγινε στο 23’, με τον Ονουάτσι να κάνει αδύναμο σουτ και τον Γλύκο να μπλοκάρει εύκολα. Οι γηπεδούχοι είχαν όμως την ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 1-1 πριν το ημίχρονο. Στο 41’, ο Ντάνι έκλεψε τη μπάλα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, αυτή έφτασε στον Μαρσελίνιο, του οποίου το σουτ όμως κατέληξε μόλις άουτ με το 1-0 να παραμένει υπέρ του ΠΑΟΚ.

Το «κλείδωσε» νωρίς
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προηγούταν 1-0, ωστόσο φάσεις στο παιχνίδι δεν είχε κάνει. Και ο Ρομπέρ θέλησε να το αλλάξει. Πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι συνεργάστηκαν πολύ καλά στην επίθεση, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να παίρνει τη μπάλα από τα αριστερά. Πέρασε με πολύ ωραία προσωπική ενέργεια τον Μπέρτο στο ένας με έναν και σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή κάνοντας το 2-0. Φέρει ευθύνη για το γκολ και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, καθώς «έφαγε» το γκολ στην κλειστή του γωνία.

«Κερασάκι στη τούρτα» του… Δώνη
Ο ΠΑΟΚ χαλάρωσε στη συνέχεια, η Ξάνθη δεν μπορούσε να βρει το… δρόμο προς τα δίχτυα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη απείλησε στο 80’ με δύο κλασικές ευκαιρίες, όμως τελικά το «κερασάκι στη τούρτα» ήρθε 10 λεπτά αργότερα. Στην αντεπίθεση, οι «ασπρόμαυροι»… απλώθηκαν πολύ όμορφα, ο Φωτάκης έκανε προσωπική ενέργεια, η μπάλα έφτασε στον Λάζαρ, ο οποίος με πολύ όμορφο διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Το καλύτερο δώρο για τον Έλληνα τεχνικό, που συμπλήρωσε 200 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και οι παίκτες του χάρισαν το πρώτο τρίποντο μακριά από τη Τούμπα.

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης (71’ Καζούμπα), Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας (56’ Μαρίν), Ονουάτσι (56’ Μάνταλος), Μαρκόφσκι

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Αλτιπαρμακόφσκι, Γκλέισον, Φλίσκας

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Έτο, Λίνο (71’ Σταφυλίδης), Κατσικάς, Κουμάλο, Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Λόρενς (80’ Γιάννου)