GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Β. Λαμπάκης: «Η Θράκη δεν μπορεί να είναι πειραματόζωο μιας ανόητης Αθήνας»

-Υπάρχουν Θρακιώτες που παίζουν τον ρόλο του Εφιάλτη με την υπόθεση του Χρυσού!    -Πρέπει όλοι οι Θρακιώτες να είμαστε ενωμένοι και σ...

-Υπάρχουν Θρακιώτες που παίζουν τον ρόλο του Εφιάλτη με την υπόθεση του Χρυσού! 

 

-Πρέπει όλοι οι Θρακιώτες να είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι

 

Λόγο για μια άτολμη κυβέρνηση η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των χρυσοθήρων έκανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κος Βαγγέλης Λαμπάκης μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, κληθείς να τοποθετηθεί για την “επένδυση” της εταιρίας χρυσού στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Ο κος Λαμπάκης ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως είναι αντίθετος με την εν λόγω κίνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει στην τοπική κοινωνία της Θράκης. «Δεν φτάνει να λέμε ότι είμαστε ενωμένοι ως Θρακιώτες αλλά πρέπει να το δείξουμε και στην πράξη. Απέναντί μας είναι μόνοι οι χρυσοθήρες που κοιτάζουν το εμπορικό τους κέρδος και μια κυβέρνηση που παρακολουθεί άτολμη της εξελίξεις βάζοντάς τους στο fast track και καταστρέφοντας ουσιαστικά τη Θράκη, αλλά και τη Μακεδονία γιατί μιλάμε για την ίδια εταιρία» ανέφερε ο κος Λαμπάκης για να συμπληρώσει πως «κάτι τέτοιο όμως προσβάλει τη δημοκρατία μας, για να μην αναφερθώ σε Θρακιώτες που λειτουργούν ως σύγχρονοι Εφιάλτες. Οι επόμενες 100 γενιές μας θα ζουν με την αγωνία ότι μια σεισμική δόνηση θα σκορπίσει τον θάνατο από τον Έβρο μέχρι και την Καβάλα, σε περίπτωση που αυτό που έχουν στο μυαλό τους με την εξόρυξη του χρυσού με τη μέθοδο του κυανίου προχωρήσει και γίνει πράξη».

Παράλληλα, ο ίδιος, που πρόσφατα κατονόμασε τοπικούς φορείς και παράγοντες του Έβρου που σύμφωνα με τον ίδιο διαπλέκονται με την εταιρία χρυσού, εκτιμά ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν δεν θα ξεπερνούν τις 80, από τις οποίες οι 20 θα είναι εξειδικευμένο προσωπικό. «Η ανόητη και άθλια Αθήνα νομίζει ότι από αυτό θα βγάλει λεφτά, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, κυβερνούν οι άθλοι που θέλουν να καταστρέψουν τον τόπο» σημείωσε ο κος Λαμπάκης, εξηγώντας πως η μορφή με την οποία θα εξάγονται τα κοιτάσματα χρυσού δεν θα αποφέρει έσοδα στην ελληνική πολιτεία μέσω φορολόγησης της, ενώ παράλληλα ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για την ευαισθητοποίηση  της τοπικής κοινωνίας ώστε να αντισταθεί συλλογικά στην «απειλή των χρυσοθήρων».