GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δικαστές ΑΜΘ: «Οι περεταίρω περικοπές αποτελούν παραβίαση του συντάγματος!»

-Παραλύουν οι δικαστικές αίθουσες της Περιφέρειας ΑΜΘ – σε κινητοποιήσεις οι δικαστές Πανδικαστική συγκέντρωση των λειτουργών της ...

-Παραλύουν οι δικαστικές αίθουσες της Περιφέρειας ΑΜΘ – σε κινητοποιήσεις οι δικαστές


Πανδικαστική συγκέντρωση των λειτουργών της δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εφετειακή Έδρα της Θράκης στην Κομοτηνή, με τους δικαστές της Περιφέρειας ΑΜΘ να δίνουν ενεργά το παρών.
 
Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε να γίνονται διακοπές των συνεδριάσεων από τις 10:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι και να αναβάλλονται οι προς εκδίκαση υποθέσεις εκτός από τις επείγουσες, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η μη δημοσιοποίηση των αποφάσεων.
 
Οι δικαστές που έδωσαν το παρών αφού παρουσίασαν τις θέσεις τους ξεκαθάρισαν πως είναι αντίθετοι στην όποια μείωση των αποδοχών τους δρομολογείται από την Κυβέρνηση, στάση που διατηρούν στο σύνολό τους οι δικαστές της χώρας.
 
«Το θέμα των δικαστικών λειτουργών είναι θεσμικό, δεν είναι θέμα αποδοχών. Ήδη έχουμε υποστεί 38-40% μείωση των αποδοχών. Είμαστε από αυτούς που συμβάλαμε περισσότερο από κάθε κοινωνική ομάδα εργαζομένων στην προσπάθεια της χώρας να εξέλθει από τη κρίση. Αλλά τώρα το υπουργείο επεξεργάζεται μειώσεις μεσοσταθμικές όπως πληροφορούμαστε. Τίθεται θέμα παραβίασης του Συντάγματος, διότι ο δικαστικός λειτουργός δε θα είναι σε θέση πλέον, μετά από αυτές τις περικοπές, να ανταπεξέλθει στις βασικές του υποχρεώσεις» σημειώνει ο Εφέτης δικαστής κος Γιώργος Ευστρατιάδης.

Οι δικαστικοί παρουσιάζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να αντισταθούν στις όποιες περικοπές στις απολαβές τους εξετάζει η κυβέρνηση, ενώ στο πλευρό τους έχουν ταχθεί και οι δικηγόροι.