GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


'Κατ' οίκον νοσηλεία' από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

-Μια πρωτότυπη υπηρεσία που διευκολύνει τους ασθενείς   Μια πρωτότυπη υπηρεσία που διευκολύνει τους ασθενείς, ξεκίνησε να παρέχει ...

-Μια πρωτότυπη υπηρεσία που διευκολύνει τους ασθενείς

 

Μια πρωτότυπη υπηρεσία που διευκολύνει τους ασθενείς, ξεκίνησε να παρέχει το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Πλέον οι ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί και έχουν πάρει πρόσφατα εξιτήριο, ωστόσο χρήζουν συνέχισης της θεραπείας τους στο σπίτι, δε θα χρειάζεται να επισκέπτονται το νοσοκομείο.

Νοσηλευτικό προσωπικό πλέον θα πηγαίνει στο χώρο τους προκειμένου να γίνονται εκεί οι αλλαγές σε τραύματα, η φαρμακευτική αγωγή, οι αιμοληψίες και άλλες νοσηλευτικές πράξεις. Κάτι ανάλογο συμβαίνει μόνο σε άλλα δύο-τρία νοσοκομεία της Ελλάδας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Λαζόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το e-evros.gr μιλώντας για την «κατ’ οίκον νοσηλεία» τόνισε ότι είναι κάτι καινοτόμο και παράλληλα χρήσιμο ειδικά για το γηρασμένο πληθυσμό του βορείου Έβρου. Ωστόσο προς το παρόν αφορά μόνο σε ασθενείς που πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και χρειάζονται ιατρικές υπηρεσίες για ορισμένο χρονικό διάστημα. Στόχος είναι στο μέλλον η υπηρεσία αυτή να παρέχεται και στους χρονίως πάσχοντες.

Η «κατ’ οίκον νοσηλεία» στο Διδυμότειχο στελεχώνεται από οχτώ νοσηλεύτριες, δύο οδηγούς και δύο διοικητικούς υπαλλήλους. Για τη στελέχωσή της  αξιοποιήθηκε το προσωπικό που προσελήφθη με το καθεστώς παροχής υπηρεσιών αλλά και των απασχολουμένων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Να σημειωθεί ότι οι ασθενείς δεν επιβαρύνονται οικονομικά, καθώς η κατ’ οίκον νοσηλεία παρέχεται εντελώς δωρεάν ενώ προκύπτουν πολλαπλά οφέλη. Από τη μία οι ασθενείς δεν ταλαιπωρούνται κι από την άλλη το νοσοκομείο μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα τα επείγοντα περιστατικά, χωρίς να υπάρχει συμφόρηση.