GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΘΡΑΚΗ: Συλλήψεις ιδιοκτητών βιβλιοπωλείων για φωτοτυπίες βιβλίων!

Ολοένα και αυξάνονται οι συλλήψεις ιδιοκτητών βιβλιοπωλείων στη Θράκη με την κατηγορία της παράνομης πώλησης φωτοτυπιών ξενόγλωσσων βιβλ...

Ολοένα και αυξάνονται οι συλλήψεις ιδιοκτητών βιβλιοπωλείων στη Θράκη με την κατηγορία της παράνομης πώλησης φωτοτυπιών ξενόγλωσσων βιβλίων. Οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος καθώς διέπρατταν κατ’ εξακολούθηση το αδίκημα της πώλησης φωτοτυπιών  ξενόγλωσσων βιβλίων, έναντι χαμηλού αντιτίμου, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση των εκδοτικών εταιριών.
 
Μετά από σχετική καταγγελία εκδοτικής εταιρίας πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις βιβλιοπωλών στην Αλεξανδρούπολη τις τελευταίες ημέρες, ενώ άλλη μια ανάλογη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις Φέρες.
 
Την ίδια στιγμή, μια ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου συνελήφθη και στην Ξάνθη, καθώς μετά από έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως διέθετε προς πώλησης φωτοτυπίες ξενόγλωσσων βοηθημάτων.
 
Όπως είναι γνωστό, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που επιλέγουν αντί της αγοράς του γνήσιου ξενόγλωσσου βιβλίου, το κόστος των οποίων σε πολλές των περιπτώσεων κρίνεται δυσβάσταχτο, την απόκτηση έναντι αισθητά χαμηλότερου αντιτίμου φωτοτυπιών των βιβλίων, ενώ από τη μεριά τους οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων που καταφεύγουν στην πώληση φωτοτυπιών κερδίζουν περισσότερα, καθώς διαθέτουν παράνομα το έντυπο υλικό χωρίς να καταβάλουν φόρους και να εκδίδουν τα νόμιμα παραστατικά. Ο νόμος ωστόσο κάτι τέτοιο το απαγορεύει ρητά και προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκαν οι ως άνω συλλήψεις, ενώ οι έρευνες των κατά τόπους αστυνομικών διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης συνεχίζονται.

Αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας τις τελευταίες ημέρες.