GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταργούνται δύο στρατόπεδα της Ξάνθης – συνολικά 18 στη Θράκη!

-Κλείνει το Στρατόπεδο Στεφανίδη σύμφωνα με δημοσιεύματα… Στη λίστα με τα υπό κατάργηση Στρατόπεδα βρίσκεται σύμφωνα με την εφημερίδα...

-Κλείνει το Στρατόπεδο Στεφανίδη σύμφωνα με δημοσιεύματα…


Στη λίστα με τα υπό κατάργηση Στρατόπεδα βρίσκεται σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος τόσο το Στρατόπεδο Στεφανίδη όσο και το Στρατόπεδο Γιαννακούδη – Καρακατσάνη που βρίσκονται στην Ξάνθη.
Πρόκειται για τη διαβόητη λίστα με τα υπό κατάργηση στρατόπεδα ανά τη χώρα στα οποία το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βάζει λουκέτο επιχειρώντας να εξοικονομήσει πόρους.

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 18 Στρατόπεδα της Θράκης με τον Έβρο να συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος με 14 στρατιωτικές μονάδες, και της Π.Ε. Ξάνθης και Ροδόπης να ακολουθούν με δύο μονάδες οι κάθε μια.

Πρόκειται για τις εξής μονάδες:

Ξάνθη:
1.    Στεφανίδη
2.    Γιαννακούδη – Καρακατσάνη
Ροδόπη:
1.    Μουζιοπούλου (τμήμα)
2.    Παπαχατζή (τμήμα)
Έβρος:
1.    Παρμενίωνα
2.    Ιωάννου
3.    Ζήση
4.    Γιαννούλη
5.    Παπαδοπούλου – Κάρπου
6.    Μυλωνά
7.    Παπαναστασίου
8.    Σταθάτου
9.    Γουμενάκη
10.    Ματσιαδή
11.    Κατσάνη
12.    Κνιθάκη
13.    Μελιδώνη
14.    Κυρλαγκίτση


«Μικρότερο στράτευμα κατά 15% -και εξοικονόμηση μισού δισ. ευρώ ετησίως- σχεδιάζει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας μετά τις αφόρητες πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπαίνει παντού «ψαλίδι». Η οροφή του προσωπικού μειώνεται κατά 15%, η εισαγωγή νέων στις παραγωγικές σχολές μειώνεται κατά 30%, κλείνουν 57 μεγάλες μονάδες, αποσύρονται μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία. Επίσης καταργούνται εξοπλιστικά προγράμματα.

Η νέα οικονομική πρόταση του υπουργείου Αμυνας που κατατέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τη λίστα των κωδικών προβλέπει μειώσεις 517 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά έξοδα μειώνονται κατά 110 εκατ. ευρώ»
αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην εν λόγω λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται το Στρατόπεδο Αναλογίδη της Σταυρούπολης, για το οποίο έχει γίνει λόγος κατά το παρελθόν αναφορικά με την κατάργησή του και ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για την πλήρη εκκένωσή του. Παράλληλα το Στρατόπεδο Στεφανίδη μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ως υπό κατάργηση στρατόπεδο ενώ την ίδια ώρα το δεύτερο στρατόπεδο που παρουσιάζεται στη λίστα ως στρατιωτική μονάδα της Ξάνθης δεν είναι γνωστό με αυτή του την ονομασία.