GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αν. Έλληνες: Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης!

-Ζητούν ουσιαστικές απαντήσεις οι Αν. Έλληνες Ξάνθης -493 οι λαθρομετανάστες στην Ξάνθη, σε ιδιώτες η καθαριότητα και η σίτιση…    ...

-Ζητούν ουσιαστικές απαντήσεις οι Αν. Έλληνες Ξάνθης

-493 οι λαθρομετανάστες στην Ξάνθη, σε ιδιώτες η καθαριότητα και η σίτιση… 

 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της συντονιστικής επιτροπής των Αν. Ελλήνων Ξάνθης στην Ξάνθη, μετά και τη δημιουργία Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Κομοτηνή, αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής και κράτησης των λαθρομεταναστών στις δύο πρώην Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής.

Μετά τη συγκομιδή υπογραφών, το περασμένο Σάββατο, για το εν λόγω θέμα, οι Αν. Έλληνες ζήτησαν με επιστολή τους να πάρει θέση για το θέμα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης, παραθέτοντας μια σειρά από ερωτήματα τα οποία έχριζαν άμεσης απάντησης, ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής στους χώρους όπου φυλάσσονται οι λαθρομετανάστες, καθώς και σχετικά με τις μολυσματικές ασθένειες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους εντός των πρώην Αστυνομικών Σχολών.

Σε απάντησή της η Δ/νση δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης παραθέτει μια σειρά από στοιχεία, λίγο πολύ γνωστά, χωρίς να απαντά επί της ουσίας στα ερωτήματα, καθώς αρκείται στο να επισημάνει τον αριθμό των λαθρομεταναστών καθώς και το ότι τόσο η σίτιση όσο και η καθαριότητα τους έχει ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρίες. Παράλληλα αναφέρει πως ειδικό κλιμάκιο ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αναλάβει τη διερεύνηση πιθανόν μολυσματικών ασθενειών στους 493 λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην πρώην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης.

Οι Αν. Έλληνες Ξάνθης δηλώνουν ανικανοποίητοι από τις απαντήσεις που έλαβαν από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ζητώντας να απαντηθούν επί της ουσίας τα ερωτήματα που οι ίδιοι είχαν θέσει εξ’ αρχής.

Η απάντηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης στα ερωτήματα των Αν. Ελλήνων:
Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής επιστολής σας που αφορά τις συνθήκες υγιεινής των λαθρομεταναστών οι οποίοι φιλοξενούνται στους κοιτώνες της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, και μετά από επιτόπια αυτοψία υπαλλήλων της Υπηρεσίας και επικοινωνία με την Ιατρό κα Σώκου

Ελπίδα στις 23-8-2012 σας γνωρίζουμε τα εξής: 
Στον χώρο της Αστυνομικής Σχολής (σε δύο από τους τρεις κοιτώνες) φιλοξενούνται αυτή την στιγμή 493 λαθρομετανάστες. Στους ανωτέρω υπάρχουν κτιριακές υποδομές (αποχωρητήρια, ουρητήρια, ντουζιέρες ) για την εξυπηρέτησή τους. Οι υποδομές αυτές εξυπηρετούσαν και τους μαθητές της σχολής. Επίσης όσον αφορά την καθαριότητα στους ανωτέρω χώρους αυτή διενεργείται από ιδιωτική εταιρεία στους κοινόχρηστους χώρους και χώρους υγιεινής καθημερινά. Η σίτιση των διαμενόντων έχει ανατεθεί σε εταιρείες catering.

Όσον αφορά την υγεία τόσο των φιλοξενουμένων όσο και των φρουρών τους και την πιθανότητα μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, τον έλεγχο της κατάστασης έχει αναλάβει κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο βρίσκεται στις ανωτέρω εγκαταστάσεις καθημερινά, αποτελούμενο από γιατρό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Η Υπηρεσία μας είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική των Αν. Ελλήνων στην Ξάνθη αναφέρει:
«Το ενδιαφέρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Ξάνθης για τους πολίτες της Θράκης και ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας στην Ξάνθη είναι συνεχές και πολυεπίπεδο.

Η πολιτική των συγκυβερνούντων  την Ελλάδα η οποία “εν μια νυκτί” κίνηση, του μεγαλοστελέχους της Ν.Δ και νυν υπουργού προστασίας του πολίτη, κ. Δένδια την 4η  Αυγούστου του 2012  δημιούργησε δυσκολία στο να κατανοήσουμε εδώ στην Θράκη την απόφαση των κυβερνώντων που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα.
      
Το να αποφασίζονται και να εφαρμόζονται πολιτικές κατά των λαθρομεταναστών, πρώτοι οι Θρακιώτες επισήμαναν, πρότειναν και εν συνεχεία στηλίτευσαν από τις αρχές του 2000.
     
Οι πολιτικές αυτές οι οποίες θέλουν να εφαρμόσουν την λογική του δόγματος “του αποφασίζωμεν και διατάζωμεν”
         ΔΕΝ θα υιοθετηθούν,
         ΔΕΝ θα περάσουν και
         ΔΕΝ θα έχουνε καμία τύχη στην Θράκη!
     
Το να θέλει η ολιγαρχία των κυβερνώντων με συνοπτικές διαδικασίες να μεταθέσει το πρόβλημα από την Αθήνα στην άλλη Ελλάδα δεν λογικό και βιώσιμο!

Εκτός των άλλων προβλημάτων έχουμε και τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας που ακολουθούν αυτές τις τραγικές ανθρώπινες ψυχές που στην πλειονότητα τους είναι νέοι άνθρωποι.
    
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγωνιούν και ανησυχούν, όχι μόνο για τους κατοίκους που υποδέχτηκαν τους οικονομικούς μετανάστες,  όχι μόνο για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και για τις ίδιες αυτές ανθρώπινες υπάρξεις των λαθρομεταναστών, που πολλοί από αυτούς πέρασαν, αλλά και περνούν τα πάνδεινα στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όπως γνωρίζετε με πρωτοβουλία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για άλλη μια φορά οι ξανθιώτες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά τους και συμμετέχοντας δια της υπογραφής τους δήλωσαν την συμμετοχή τους στον αγώνα για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης στην ακριτική Ξάνθη

Οι εκατοντάδες υπογραφές που συνέλεξε η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Ξάνθης και τα ερωτήματα που κατέθεσε στην Δ/νσης δημόσιας  υγείας & κοινωνικής μέριμνας  έτυχαν της απάντησης της ως άνω δημόσιας υπηρεσίας που απάντησε με έγγραφο της,  για τις συνθήκες υγιεινής λαθρομεταναστών και μας παρέπεμψε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όσον αφορά την υγεία των λαθρομεταναστών και των φρουρών.

Η απάντηση που πήραμε αφορούσε των αριθμό των λαθρομεταναστών, τις κτηριακές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση τους, για την καθαριότητα που την έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρία (εκτός κοιτώνων) και τέλος για την σίτιση, ότι την έχουν εταιρίες catering.
       
Η απάντηση αυτή εμάς δεν μας καλύπτει και δεν μας καθησυχάζει. Ουσιαστικά δεν μας λέει τίποτα. Μεταθέτει την όποια απάντηση επί της ουσίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς να φαίνετε ότι λειτουργούν οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους με  ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας της δημόσιας υγείας από τους λαθρομετανάστες.

Όπως  :
1.    Έγινε η  εφαρμογή του Π.Δ 45/2008 όπως και η άμεση υγειονομική εξέταση των κρατούμενων μεταναστών, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί;

2.    Ερευνήθηκαν  και διαπιστωθήκαν  ποιες είναι οι όποιες πιθανόν, μολυσματικές ασθένειες που ενδεχομένως, μεταφέρουν κάποιοι από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στα κέντρα κράτησης;

3.    Γίνονται  υποχρεωτικοί έλεγχοι σε όλους του μετανάστες, και όχι δειγματοληπτικοί, όπως ήταν μέχρι τώρα;

4.    Που θα φυλάσσονται και που θα μεταφέρονται οι μετανάστες που αντιμετωπίζουν κάποια μολυσματική ασθένεια; Σε ποιο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής, συγχνωτιζόμενοι με τους υπόλοιπους κατοίκους;

5.    Από ποιους καθαρίζονται οι κοιτώνες των κρατούμενων μεταναστών?

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ν. Ξάνθης δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πάρουμε ουσιαστικές απαντήσεις που προϋποθέτουν την ασφάλεια όλων μας!»