GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χάος στις υγειονομικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Ξάνθης!

-Συνταγογράφησε γιατρός του Νοσοκομείου φάρμακο εκτός λίστας σε απλό χαρτί -Αγανακτισμένος ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου με τις συμπε...

-Συνταγογράφησε γιατρός του Νοσοκομείου φάρμακο εκτός λίστας σε απλό χαρτί

-Αγανακτισμένος ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου με τις συμπεριφορές ορισμένων γιατρών, ευτυχώς λίγων…. 

 

 Αντιμέτωπος με τη δυσλειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης βρέθηκε ο υποδιοικητής του Γ.Ν. Ξάνθης κος Γρηγόρης Ακριβόπουλος την περασμένη Κυριακή, όταν βρέθηκε, χωρίς να δηλώσει την ιδιότητά του, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου ως ασθενής.

Η εντεταλμένη γιατρός του παθολογικού τμήματος που πραγματοποιούσε την προκαθορισμένη εφημερία της, αφού εξέτασε τον κ. Ακριβόπουλο, χωρίς να γνωρίζει την ιδιότητά στη διοικητική πυραμίδα του νοσηλευτικού ιδρύματος και χωρίς ο ίδιος να της αναφέρει ότι είναι υποδιοικητής, αρνήθηκε να συνταγογραφήσει ηλεκτρονικά το φάρμακο το οποίο έκρινε ότι έπρεπε να του χορηγηθεί. Το φάρμακο που έκρινε η γιατρός ότι έπρεπε να χορηγηθεί στο κ. Ακριβόπουλο βρίσκεται μάλιστα και εκτός της εγκεκριμένης λίστας φαρμάκων που έχουν στην κατοχή τους τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η αιτιολογία την οποία προέβαλε η εφημερεύουσα γιατρός του παθολογικού τμήματος στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου ήταν ότι οι γιατροί βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας λόγω της μη αποπληρωμής των εφημεριών τους. Ο κος Ακριβόπουλος της επεσήμανε ότι  κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί καθώς η επίσχεση εφαρμόζεται μόνο στο κανονικό ωράριο εργασίας των γιατρών και όχι κατά την εφημερία τους και δη την Κυριακή που είναι ημέρα αργίας.  

Η γιατρός επέμενε στον δικό της τρόπο λειτουργίας εκδίδοντας για την ιατρική πράξη που πραγματοποίησε συνταγή σε απλό συνταγολόγιο του Νοσοκομείου χωρίς να χρησιμοποιήσει ως όφειλε το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, παραπέμποντάς τον σε ιατρό εκτός νοσοκομείου ο οποίος θα συνταγογραφούσε εκείνος πια το φάρμακο εισάγοντας την προς εκτέλεση συνταγή στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπ. Υγείας.

Ο υποδιοικητής τον Νοσοκομείου Ξάνθης κος Ακριβόπουλος στη συνέχεια εξακολουθώντας να συμπεριφέρεται ως ένας απλός ασθενής-πολίτης που έκανε χρήση των έκτακτων υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ και στη στιχομυθία που επακολούθησε της ανέφερε ότι η συμπεριφορά της είναι αντισυμβατική και πως δεν είναι δυνατόν αυτός ως ασθενής να βρει χρήματα να πληρώσει την επίσκεψη σε εξωτερικό ιατρό ή να πάει σε κάποιο φαρμακείο ώστε να εκτελέσει την απλή συνταγή καταβάλλοντας εξ’ ιδίων το σύνολο του κόστους του φαρμάκου.   

Φυσικά λύση δεν δόθηκε και την επομένη ημέρα αφού έγινε γνωστό το περιστατικό στον διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης κο Αθανάσιο Μπαμπαλίδη, καλώντας την σε προφορική απολογία η ως άνω γιατρός ανέφερε ότι «είχε υπερβολικό φόρτο εργασίας» και για αυτό δεν μπόρεσε να τηρήσει τις διαδικασίες. Ο κος Ακριβόπουλος ως ασθενής ήταν ο μοναδικός ασθενής που απασχόλησε την ως άνω γιατρό το διάστημα της πρόσκαιρης επίσκεψής του στο παθολογικό τμήμα των εξωτερικών ιατρείων.

Στη συνομιλία του με το ThrakiToday.com ο κος Ακριβόπουλος ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοιου είδους περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Καταγράφηκαν πολλά περιστατικά με ασθενείς να απέρχονται από το Νοσοκομείο με απλές συνταγές και την προτροπή, εφόσον επιθυμούν να μπουν στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και ως εκ τούτου να τύχουν των ειδικών τιμών για την αγορά φαρμάκων, να απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων που απέχει περίπου 30 χλμ από το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Πράγμα που σημαίνει ότι παρουσιάζεται μια σχετική κίνηση στο Κ.Υ. Αβδήρων σε πλήθος ιατρικών πράξεων και συνταγοραφήσεων και απομειώνονται τα στατιστικά της κεντρικής μονάδας του Νοσοκομείου Ξάνθης. Αν και το τελευταίο διάστημα τείνουν να μειωθούν αυτές οι πρακτικές με ευθύνη του διευθυντή του Κ.Υ. Αβδήρων.  

Ο κος Ακριβόπουλος παρατήρησε στο ThrakiToday.com ότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη στις κλινικές του Νοσοκομείου Ξάνθης φωτογραφίζοντας συγκεκριμένη κλινική όπου αντί να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς το σύνολο των γιατρών τις εργάσιμες ώρες ασχολείται με τους ιατρικούς επισκέπτες παρά με τους ασθενείς. Σε κάποιες δε των περιπτώσεων η αγανάκτηση των ασθενών ξέφυγε από τα όρια της φραστικής διαμαρτυρίας αγγίζοντας τα όρια των προπηλακισμών.

Ο κος Ακριβόπουλος δήλωσε αδύναμος να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση από μόνος του με το υπάρχον σύστημα λειτουργίας να δυσκολεύει τις όποιες ενέργειες θα ήθελε για την επαναφορά στο καθεστώς της ευνομίας και ευταξίας που δεν δημιουργεί άλλωστε και προβλήματα σοβαρά στις σχέσεις του προσωπικού του Νοσοκομείου με τους ασθενείς και γενικότερα τους πολίτες που θέλουν να κάνουν χρήση της τριτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Ο ίδιος ζήτησε τη συνδρομή των κεντρικών υπηρεσιών του Υπ. Υγείας για να μπορέσει να μπει σε τάξη μια κατάσταση που επιεικώς χαρακτηρίζεται… χαοτική!