GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το νέο έθιμο του καλοκαιριού... πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα!

Τα τελευταία χρόνια νιώθω, λες και προστέθηκε ένα νέο έθιμο στα ήδη υπάρχοντα της Ελλάδος! Μιλάω φυσικά για τις συνεχόμενες πυρκαγιές, π...

Τα τελευταία χρόνια νιώθω, λες και προστέθηκε ένα νέο έθιμο στα ήδη υπάρχοντα της Ελλάδος! Μιλάω φυσικά για τις συνεχόμενες πυρκαγιές, που πλέον δε μας σοκάρουν και τόσο, μιας και κάθε καλοκαίρι έχουμε συνηθίσει να αναμένουμε το άκουσμα μιας τέτοιας είδησης!
 
Κάποτε, είχαμε τους Τούρκους, που καίγανε τη Σάμο και τώρα, έχουμε τους δικούς μας, που καίνε όλη την Ελλάδα. Δεν έχει βρεθεί ακόμη ο ή οι υπαίτιος/υπαίτιοι, αλλά αυτό που ξέρω εγώ, είναι ότι καθετί έχει τον σκοπό του.
 
Πριν από ούτε 20 μέρες, μάθαμε για μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι στην Αχαΐα. Φλόγες τύλιξαν πολλά σπίτια σε διάφορες περιοχές και αυτή τη φορά η προσπάθεια κατάσβεσης ήταν δυσοίωνη, λόγω της έλλειψης παροχής νερού. Τώρα, το ότι εκείνη συγκεκριμένα την χρονική περίοδο δεν είχε η περιοχή νερό, δεν ξέρω κατά πόσο ήταν τυχαίο.
 
Και έρχεται χθες το μεσημέρι μια νέα πυρκαγιά στο Άγιο Όρος. Η φωτιά ξεσπάει για τα καλά και φτάνει ήδη στα πρώτα σπίτια. Εκκενώνονται σπίτια και ξενοδοχεία στην Ουρανούπολη. Ο Δήμαρχος του Αριστοτέλη, κ.Χρήστος Πάχτας, μιλώντας στη ΝΕΤ, καθησύχασε τον κόσμο, λέγοντας πως το χωριό δεν κινδυνεύει. Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχτούν τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι για πιθανά αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού. Ακόμη, ενημέρωσε, πως όποιος θέλει, μπορεί να καταφύγει στην παραλία της Ιερισσού.
 
Υπάλληλοι της πυροσβεστικής, πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροσκάφη έχουν σπεύσει εδώ και ώρες να σώσουν την κατάσταση, μιας και το μήκος της φωτιάς έκαψε πυκνή βλάστηση. Ευτυχώς, δεν κινδυνεύουν μονές του Αγίου Όρους.  Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, στο μέτωπο μεταβαίνει και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ίδια στιγμή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν με τις φλόγες στην Κορινθία. Έχουν ήδη καταστραφεί τουλάχιστον 25.000 καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Οι κατοικημένες περιοχές βρίσκονται εκτός κινδύνου αλλά υπάρχει διαρκώς μεγάλη ταραχή, λόγω των δυνατών ανέμων, που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης 45χρονος, που συνελήφθη, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν τυχαία συμβάντα όλες αυτές οι πυρκαγιές, που έχουν καταστρέψει σοδειές τόσων φτωχών ανθρώπων. Δεν έχω βέβαια κάποιες αποδείξεις για να ισχυριστώ με σιγουριά κάτι τέτοιο, αλλά μήπως όλα αυτά γίνονται για να δούμε σε λίγο καιρό όλες αυτές τις πανέμορφες πράσινες εκτάσεις να αντικαθίστανται από μπετά και χιλιάδες επιπρόσθετες κατοικίες; Ο χρόνος θα δείξει…
Μαρία Τότσκα  
marakitot@gmail.com