GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κέντρο Λαθρομεταναστών το στρατόπεδο της Σταυρούπολης – ορατό το ενδεχόμενο!

Εκ νέου επανήλθε στο προσκήνιο το σενάριο που θέλει το εκτός λειτουργίας στρατόπεδο Αναλογίδη στη Σταυρούπολη Ξάνθης να μετατρέπεται σε ...

Εκ νέου επανήλθε στο προσκήνιο το σενάριο που θέλει το εκτός λειτουργίας στρατόπεδο Αναλογίδη στη Σταυρούπολη Ξάνθης να μετατρέπεται σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών, σεναριολογία που φαντάζει πλέον ανησυχητικά πιθανή, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Θράκης με τη δημιουργία δύο αντίστοιχων κέντρων στις πρώην Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής.    

Η υποβάθμιση της περιοχής της Σταυρούπολης ξεκίνησε με την εφαρμογή του Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και συνεχίστηκε με την αποψίλωση των παρεχόμενων κοινωνικών δομών και παροχών μετά και τη διακοπή της λειτουργίας του στρατοπέδου, το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΑΤΕ καθώς και το κλείσιμο του σιδηροδρομικού σταθμού στην περιοχή.

Όπως είναι γνωστό ήδη η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο δημιουργίας Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών στο πλαίσιο των οποίων αναζητούνται 15 στρατόπεδα που θα μετατραπούν σε κέντρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν βρεθεί τα περισσότερα απ’ αυτά.

Φαντάζει πλέον πολύ πιθανό το σενάριο το στρατόπεδο του Αναλογίδη, το οποίο λειτουργούσε ως κέντρο νεοσυλλέκτων να συγκαταλέγεται στην εν λόγω λίστα, καθώς και στο παρελθόν εξεταζόταν κάτι παρόμοιο.  Εάν επιβεβαιωθούν οι φωνές που κάνουν λόγο για παράλληλη λειτουργία τόσο της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης όσο και του στρατοπέδου Αναλογίδη ως Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών αυτό θα σημάνει αυτόματα την δραματική υποβάθμιση της περιοχής της Ξάνθης.