GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας»

-Ο ΟΑΕΔ θα έπρεπε σύμφωνα με τον διευθυντή του οργανισμού στην Ξάνθη να αναλάβει το πρόγραμμα και όχι ΜΚΟ! Προχειρότητα και αναποτελεσ...

-Ο ΟΑΕΔ θα έπρεπε σύμφωνα με τον διευθυντή του οργανισμού στην Ξάνθη να αναλάβει το πρόγραμμα και όχι ΜΚΟ!

Προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα στην πρακτική εφαρμογή του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στην Ξάνθη διαπιστώνει, μιλώντας στο ThrakiToday.com, ο διευθυντής του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη κος Σπύρος Μαζαράκης.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, θα έπρεπε να υπάρξει καλύτερη προεργασία από πλευράς του δήμου Ξάνθης ώστε να γίνει σωστότερα ο εντοπισμός των αναγκών του δήμου σε θέσεις κοινωφελούς απασχόλησης, πριν προχωρήσει ο δήμος το εν λόγω πρόγραμμα. Παράλληλα, αναφέρει πως «υπήρχε χρόνος ώστε να υλοποιηθεί σωστά το πρόγραμμα αλλά αυτό δεν συνέβη, γεγονός που δεν είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Έγινε ένα κανονικό πασάλειμμα και ως εκ τούτου πώς να αισιοδοξούμε;».

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που όπως έχουν καταγγελθεί, επιτυχόντες στο πρόγραμμα απασχολούνται σε θέσεις διαφορετικές απ’ αυτές που έχουν μοριοδοτηθεί και διαγωνιστεί, ενώ πληθαίνουν καθημερινά οι αναφορές που κάνουν λόγο για επιτυχόντες που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.

Σχολιάζοντας όλα τα παραπάνω ο διευθυντής του ΟΑΕΔ στην Ξάνθη κος Μαζαράκης, σημειώνει πως εάν ο ΟΑΕΔ είχε αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος αντί για τις δύο ΜΚΟ, τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. «Εάν ο ΟΑΕΔ είχε αναλάβει το πρόγραμμα τότε και πόρους θα εξοικονομούσαμε, καθώς έχει τις δομές και το ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα χωρίς να χρειάζεται να δοθούν μεγάλα κονδύλια σε “ιδιώτες” όπως συνέβη. Όχι γιατί έχω πρόβλημα με την ανάμειξη των ιδιωτών, αλλά αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα έπρεπε να το υλοποιεί ο ΟΑΕΔ», για να προσθέσει πως «παράλληλα θα ήταν ευκολότερη και αντικειμενικότερη η μοριοδότηση των αιτούντων γιατί εμείς έχουμε τα μητρώα ανέργων των αιτούντων. Οι ΜΚΟ δεν είχαν τις δομές, τις εμπειρίες και τις γνώσεις αυτές για να κάνουν τη μοριοδότηση σωστά. Ο ΟΑΕΔ θα ανταποκρινόταν καλύτερα, θα γινόταν από μια δημόσια υπηρεσία και θα διασφαλιζόταν η αντικειμενικότητα στη μοριοδότηση».