GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Αθήνα οι συνδικαλιστές της ΣΕΚΑΠ. Είδαν Α. Τσίπρα, Γ. Μανώλη!

 Σε "περιοδεύοντα θίασο" μετέτρεψε τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ με τον φόβο, την αγωνία για το εργασιακό τους αύριο, αλλά...

 Σε "περιοδεύοντα θίασο" μετέτρεψε τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ με τον φόβο, την αγωνία για το εργασιακό τους αύριο, αλλά και την αβεβαιότητα που διακατέχει το σύνολο των εργαζομένων, ο Ιθύνον Νους των συνηθισμένων πια αυτού του είδους συναντήσεων, που πραγματοποίησαν για ακόμη μια φορά, εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Αθήνα και χωρίς άμεσα να καταγράφονται ανταποδοτικά οφέλη για τους ίδιους και την εταιρία. Οι δηλώσεις του "Μέντορα" για προγραμματισμένα και "κλειστά" ραντεβού με Χατζιδάκη, Υπουργού Ανάπτυξης, και Μηταράκη, υφυπουργού οικονομικών, μάλλον, θα παραμείνουν...δηλώσεις, φέρνοντας σε δυσχερέστατη και απολογητική θέση τα προεδρία των εργαζομένων που εντρυφούν σε υποσχέσεις, ακόμη. Το ερώτημα που τίθετε από το σύνολο των εργαζομένων άμα τη επιστροφή τους από την Αθήνα είναι ποιά τα οφέλη της τελευταίας περιοδείας τους εκεί, και ποιές οι δεσμεύσεις των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και της αντιπολίτευσης, ενώ ο εφιάλτης της ανεργίας χτυπά την πόρτα των συντριπτικά περισσοτέρων.

Τη στιγμή που το μέλλον της εταιρίας φαντάζει δραματικά δυσοίωνο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την πώληση της “καλής” ΑΤΕ, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εισέπραξαν, για χιλιοστή φορά, τις “καλές” προθέσεις όλων να συνδράμουν για τη σωτηρία του εργοστασίου, προθέσεις ωστόσο που δεν ξεπερνούν ποτέ το φάσμα της θεωρίας και δεν μετουσιώνονται σε πράξεις που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν το μέλλον και τη βιωσιμότητα της εταιρίας, τη στιγμή μάλιστα που το ζητούμενο παραμένει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων και η συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κο Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος είχαν το μεσημέρι της Τρίτης οι εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ στην Αθήνα. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μέσα στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που διανθίζει το μέλλον της πάλαι ποτέ ισχυρής συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, αναφέρθηκε από τον κο Τσίπρα η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει μέσω της άσκησης του κοινοβουλευτικού του έργου τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, ενώ παράλληλα ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει η εταιρία να οδηγηθεί σε εκκαθάριση, αλλά να μείνει σε λειτουργία, να βρεθεί αγοραστής και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, πάντως η κοροιδία περισσεύει αν φυσικά υπάρχει χώρος γι' αυτή και εργαζόμενοι με ανοχή ή και σε μερικές των περιπτώσεων ...συνενοχή.

Παράλληλα οι συνδικαλιστές της ΣΕΚΑΠ συναντήθηκαν και με τον κ. Γιάννη Μανώλη, συντονιστή γραμματέα κοινωνικών και εργασιακών θεμάτων των Αν. Ελλήνων, ο οποίος τους ανέπτυξε τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει και πρόκειται να υλοποιήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες από τη μεριά του οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφορικά με το μέλλον της ΣΕΚΑΠ αλλά και της ίδια της ΑΤΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως βασικός στόχος και μέλημα όλων παραμένει η διαπίστωση πως το εργοστάσιο πρέπει πάση θυσία να παραμείνει ανοιχτό και να συνεχίσει να λειτουργεί, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών του.   

Έντονη είναι η φημολογία που αναπτύσσεται τα τελευταία 24ώρα, από διάφορα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων, αναφορικά με το μέλλον τόσο της ΣΕΚΑΠ όσο και των Δωδώνη και ΕΒΖ, διαχέοντας διάσπαρτες πληροφορίες προς διάφορες κατευθύνσεις. Οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ προχώρησαν ήδη από το πρωί της Τρίτης σε κινητοποιήσεις, ενώ ανάλογη δραστηριότητα παρατηρείται και στους εργαζόμενους των θυγατρικών της ΑΤΕ, το μέλλον των οποίων διαφαίνεται δυσοίωνο και αβέβαιο.