GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανοχύρωτα τα δάση στις πυρκαγιές – Τα μισά Καναντέρ δεν πετούν!

Ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα είναι το Πυροσβεστικό Σώμα. Η οικονομική κ...

Ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα είναι το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η οικονομική κρίση και οι πολύ σημαντικές καθυστερήσεις έχουν δημιουργήσει έναν εκρηκτικό συνδυασμό που, στο δύσκολο -λόγω καιρικών συνθηκών- καλοκαίρι, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair, σε επιχειρησιακή ετοιμότητα δεν είναι παραπάνω από 18. Τις περισσότερες μέρες ο αριθμός τους κυμαίνεται στο 14, ενώ περιστασιακά ακόμη και αυτός κατεβαίνει. Υπάρχουν ευτυχώς 18 αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ που βρίσκονται διάσπαρτα σε Καλαμάτα, Ανδραβίδα, Λαμία, Κεφαλονιά, Αγρίνιο, Τρίπολη, Κέρκυρα και Μυτιλήνη, που επειδή και η συντήρησή τους είναι ευκολότερη «σώζουν» συχνά την κατάσταση».

Επίσης, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Έθνος» φέτος μισθώθηκαν 10 ελικόπτερα, δύο λιγότερα από πέρυσι, από τα οποία μόλις 5 είναι στη χώρα και συμμετέχουν σε κατασβέσεις. Την ίδια στιγμή, καθηλωμένα θα παραμείνουν για ακόμη μία (κρίσιμη) χρονιά τα 5 ιδιόκτητα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής (τρία ΒΚ-117 και δύο Super Puma) για τα οποία, παρότι λύθηκε το θέμα της τεχνικής τους συντήρησης, τα πτυχία των 11 εκπαιδευμένων πιλότων χρειάζονται ανανέωση, η οποία καθυστερεί και λόγω οικονομικών δυσχερειών, με συνέπεια να αδυνατούν να τα «πετάξουν».