GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συνέχεια στη διαμάχη Τσιακίρογλου-Μωραΐτη για το πρόγραμμα ΟΣΑΑ

Τη δική του απάντηση στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κος Στέλιος Μωραΐτης κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του οργ...

Τη δική του απάντηση στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κος Στέλιος Μωραΐτης κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του οργάνου αναφορικά με το πρόγραμμα ΟΣΑΑ δίνει ο κος Σωτήρης Τσιακίρογλου, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους επαγγελματίες για τις τρεις προσκλήσεις ανάθεσης υπηρεσιών "Αρχιτέκτονα Μηχανικού" (ύψους 5.760 ?) , "Συντονιστή Μηχανικού" (ύψους 6.900 ?) και "Υπευθύνου GIS" (ύψους 6.300?) στις οποίες έχει προχωρήσει η "ΕΠΑ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ" ως εταίρος του προγράμματος για την υλοποίηση της εγκεκριμένης δράσης "Εφαρμογή Οδηγών Ποιότητας στο Παραδοσιακό - Ιστορικό Τμήμα της Περιοχής Παρέμβασης" (ύψους 65.000 ?). Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους λήγει στις 3 Αυγούστου 2012.
Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο: www.tedk-xanthis.gr/index.php?module=htmlpages&func=display&pid=28

Επισυνάπτουμε στο μήνυμα: τις 3 προσκλήσεις ενδιαφέροντος, τη "μελέτη για την ανάθεση υπηρεσιών σε εξωτερικούς συνεργάτες", και την εγκριτική απόφαση που αφορούν στην πράξη "Εφαρμογή Οδηγών Ποιότητας" του ΟΣΑΑ Ξάνθης (Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης). 
Όταν η Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση έθεσε εκ νέου, ενώπιον ΔΣ αυτή τη φορά, κρίσιμα ερωτήματα για τον εταιρικό ρόλο του ΕΒΕ στο ΟΣΑΑ Ξάνθης, η απάντηση του κ.Μωραϊτη όπως καταγράφηκε στα πρακτικά ήταν:"δεν δέχομαι να γίνεται το Επιμελητήριο "ρινγκ" προεκλογικών αντιπαραθέσεων για τις φιλοδοξίες που έχετε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές". Ενώ ο κ. Τσιακίρογλου επέμεινε: "δεν έχετε κάνει τίποτε απολύτως για το πρόγραμμα ΟΣΑΑ και γι' αυτό μιλάτε για πολιτικές φιλοδοξίες...".

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ.Μωραϊτης: το Επιμελητήριο, ως ένας από τους τέσσερις εταίρους του ΟΣΑΑ Ξάνθης (ΕΒΕ - Εργατικό Κέντρο - Δήμος Ξάνθης - ΕΠΑ ΑΝ.Α.Ε. ΟΤΑ) έχει γνωστοποιήσει στους επαγγελματίες της περιοχής τις εν λόγω προσκλήσεις ενδιαφέροντος για να λάβουν γνώση;  Αν όχι, τον καλούμε να το πράξει έστω και τώρα.

Τον καλούμε επίσης να συνειδητοποιήσει και αναγνωρίσει το ρόλο του Επιμελητηρίου μας στο εταιρικό σχήμα του ΟΣΑΑ Ξάνθης. 

Τον καλούμε να εργαστεί για την αξιοποίηση μέρους του εν λόγω προγράμματος (συνολικού ύψους 7 εκ.ευρώ) επ' ωφελεία της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας όπως προβλέπεται από τουλάχιστον δύο άξονες του ΟΣΑΑ.

Τέλος, τον καλούμε να εγκαταλείψει την αμετροέπεια, την αλαζονεία και την απαξιωτική συμπεριφορά προς το μειοψηφούντα συνδυασμό στο ΔΣ του ΕΒΕ διότι μόνον ζημία προκαλεί στο ρόλο και το έργο του Επιμελητηρίου Ξάνθης».