GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δ. Πράτσος: «Τη λύση στη ΣΕΚΑΠ θα τη δώσουν οι μέτοχοι»

-Τρεις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι…. -«Η εταιρία έχει αρνητικά κεφάλαια από το 2009!» Λύση στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει ...

-Τρεις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι….
-«Η εταιρία έχει αρνητικά κεφάλαια από το 2009!»

Λύση στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΣΕΚΑΠ καλεί να δώσουν οι μέτοχοι της συνεταιριστικής εταιρίας η πρόεδρος του Δ.Σ. κος Δημήτρης Πράτσος, ο οποίος μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ανέφερε πως  «καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για αυτή την εταιρία παρά μόνο η ΑΤΕ και οι μέτοχοί της. Η εταιρία έχει αρνητικά κεφάλαια από τότε που αναλάβαμε εμείς και θα έπρεπε να είχε κλείσει. Ζούμε με δανεικά, και ούτε αυτά μπορούμε να πάρουμε πλέον».
Όπως μάλιστα σημείωσε ο ίδιος «οι μέτοχοι θα πρέπει να αποφασίσουν ή να λύσουν την εταιρία ή να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. θα πρέπει να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ή θα πάρουν οι μέρος οι μέτοχοι ή θα βρεθούν νέοι μέτοχοι». Μετά τις άκαρπες προσπάθειες για πώληση της εταιρίας, η ΣΕΚΑΠ διανύει το πιο μετέωρο βήμα της ιστορίας της, με τους εργαζομένους να δηλώνουν «απεγνωσμένοι», ενώ παραμένουν για σχεδόν τρεις μήνες απλήρωτοι.
«Αυτό που χρειάζεται η εταιρία είναι έναν επενδυτή, έναν στρατηγικό επενδυτή ώστε να δοθούν χρήματα στην εταιρία» σημειώνει ο κος Γιάννης Ζαπτής, ένας εκ των δύο προέδρων των σωματείων εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ, εξηγώντας πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τριών μηνών και πως «θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση, ώστε να αποφασίσουμε για το τι θα κάνουμε ως εργαζόμενοι για αυτό». Από τη μεριά του ο κος Κώστας Γαβριηλίδης, πρόεδρος του έτερου σωματείου εργαζομένων, επισημαίνει πως «βλέπουμε σήμερα ότι δεν υπάρχει λύση για την εταιρία, δεν μας καλεί η ΑΤΕ να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε το τι είναι καλύτερο για την εταιρία. Προτείναμε να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε από τον επενδυτικό ώστε να πάρει μια μεγάλη ανάσα η εταιρία. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε πως εάν διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας θα κινδυνεύσει η εταιρία να κλείσει». 

Μέχρι στιγμής η εταιρία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, τα οποία δεν της δίνουν τη δυνατότητα να εφοδιάζει τους σταθμούς πώλησης τσιγάρων με τα σήματά της, με τον κ. Πράτσο να σημειώνει πως «χωρίς χρήματα δεν μπορούμε ούτε φόρους να πληρώσουμε, ούτε μισθούς. Η ΑΤΕ ή θα πάει σε πτώχευση και θα  γελάει και το παρδαλό κατσίκι ή θα συγχωνευτεί και άντε να βρεις άκρη μετά. Θα πρέπει να βρεθεί λύση σε επίπεδο μετόχων. Το θέμα και εάν είναι πολιτικό να το λύσουν οι ίδιοι. Πολιτική εκμετάλλευση δεν έχει δικαίωμα να κάνει κανένας σε αυτή την υπόθεση»