GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης τίμησε τον Μίμη Πλέσσα (+video)

Με τις μουσικές συνθέσεις του κ. Μίμη Πλέσσα πλημύρισε το απόγευμα του Σαββάτου η αίθουσα του Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών Βαλκα...

Με τις μουσικές συνθέσεις του κ. Μίμη Πλέσσα πλημύρισε το απόγευμα του Σαββάτου η αίθουσα του Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών Βαλκανικών Χωρών στη Γενισέα.

Καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης διοργάνωσαν σε συνεργασία με τον δήμο Αβδήρων μια βραδιά προς τιμή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος βρέθηκε στην Ξάνθη για να παρακολουθήσει διασκευές γνωστών του τραγουδιών.

Ο ίδιος φανερά συγκινημένος παρακολούθησε τους καθηγητές και τους μαθητές του μουσικού σχολείου να ερμηνεύουν διαχρονικές του επιτυχίες, σε μια αίθουσα που γέμισε από κόσμο.

Οι νέοι είναι η ελπίδα μας…
«Για τη δικιά μου τη γενιά, η έννοια δάσκαλος, η έννοια γονιός ήταν ιερά που έπρεπε μεγαλώνοντας να την τιμήσουμε. Επειδή και οι γονείς και οι δάσκαλοί μου ήταν για μένα ότι ιερότερο, ήλπιζα ότι θα ρθει η στιγμή που θα με αξιώσει ο θεός να έχω την έξ’ όθεν καλή μαρτυρία για να μπορώ να είμαι αν μη τι άλλο αντάξιός τους» ανέφερε με αφοπλιστική σεμνότητα στην κάμερα του ThrakiToday.com ο κος Πλέσσας για να συμπληρώσει πως «το ότι είμαι εδώ σήμερα, ενώ εχθές το βράδυ τελείωσα παίζοντας στις 2.00 με διεθνείς τζαζίστες και τρεις ημέρες πριν είχα συμφωνική στο Μέγαρο Αθηνών δείχνει ακριβώς πόση ανάγκη έχω να επικοινωνώ και να κοινωνώ με τους νέους των επόμενων γενεών. Αυτοί οι νέοι είναι η ελπίδα μας και σε αυτούς έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε ότι καλό μας έδωσαν οι δάσκαλοι μας για να μπορέσουν και εκείνοι να το δώσουν στα παιδία τους».

«Κάθε χρόνο το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης συνεργάζεται με έλληνες και διεθνείς συνθέτες και φέτος κάναμε το ίδιο με τον Μίμη Πλέσσα. Ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και έτσι θα παρουσιάσουμε συνθέσεις του προς τιμήν του» ανέφερε μιλώντας στο ThrakiToday.com ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, κος Ιωάννης Κακάρας συμπληρώνοντας πως «τα παιδιά περίμεναν με πολύ χαρά και αδημονία τη συγκεκριμένη εκδήλωση». 

Για περίπου μια ώρα καθηγητές και παιδία ερμήνευσαν τις επιτυχίες του κ. Πλέσσα με τον κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα του Μουσείου να σκορπά απλόχερα το χειροκρότημα. Μετά την ολοκλήρωση του αφιερώματος ο κος Πλέσσας ανέβηκε στη σκηνή, παίζοντας στο πιάνο, το οποίο όπως ανέφερε και ο ίδιος δώρισε στο Μουσικό Σχολείο. Λίγο νωρίτερα ο δήμαρχος Αβδήρων βράβευσε τον κ. Πλέσσα για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 
Αποκλειστικά στην κάμερα του ThrakiToday.com ο Μίμης Πλέσσας